Altfel de oameni

2

Ne bucurăm să vedem că, deși puțini, încă sunt oameni care apreciază poeții noștri naționali și, mai mult decât atât, le aduc câte un tribut prin asemenea lucrări demne de apreciat.

Este și cazul unui gălățean, Petru Darie, care la venerabila vârstă de 77 de ani, pasionat de sculptura în zăpada și animat de dorința de a oferi copiilor frânturi de istorie, a realizat cu minuțiozitate bustul lui Mihai Eminescu.


„Bustul lui Eminescu l-am făcut prima dată acum 45 de ani, undeva în valea oraşului, avea fetiţa trei ani, se juca în curte cu zăpada, cu copii de vârsta ei. Pe lângă ei m-am apucat să fac un om de zăpada. Până la urmă ,hai să-l fac pe Eminescu. Când am ieşit la pensie, aveam mult timp liber şi m-am gândit să mă apuc din nou de sculptat în zăpada. Îmi place, mă simt liber atunci când modelez zăpada. Trebuie să recunosc că atunci când creez sunt inspirat şi de versurile marelui poet. Preferatele mele sunt poeziile „Pe lângă plopii fără soţ” sau „Luceafărul”, a explicat sculptorul amator, Petru Darie.

Domnule Darie, aveți toată considerația noastră!

Sursa: Mediafax

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Tudor spune

  DA ceva m ai rar , altu ,alții daca era se Orientau ,, Da ce sa mi înghețe Mie mâinile moca , Curând ii fac bustul lui Jigi Becali , îl duc la Palat și i au și vreo 2. Bani ,Așa Eminescu ce dă ?

  1. mickey999 spune

   Da’, ma! Dar Becali are Maybach !

   Pe cind Eminescu ….ce? S-a nascut la Botosani si …nici n-a fost la Muntele Athos ca „marele” Gigi si nici semintze n-a crapat in dinti la vreun meci de fotbal …tot ca „marele” Gigi

   🙂 🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate