Altă mizerie. Primăria Piatra-Neamț nu alocă buget pentru utilitățile necesare noului spital județean

3
 • Prima dată ziceau că nu se va face niciodată un spital județean nou și că sunt doar poze să se dea mare Arsene, motiv pentru care au votat contra în consiliul județean la tot ce era legat de spital.
 • După ce s-a făcut proiectul, au zis că nu o să le dea nimeni bani că nu știu ce avize de la teren lipsesc și iar au votat contra spitalului.
 • Acum, după ce guvernul a alocat cea mai mare sumă posibilă și s-a aprobat începerea construcției unui spital nou, mizeriile continuă.

Urmează votarea bugetului municipiului Piatra-Neamț și, deși primarul a fost atenționat că trebuie să prindă în buget bani pentru tras utilitățile necesare noului spital până la limita teritorială a municipiului Piatra-Neamț, acesta a omis să prindă aceste sume în buget.

În proiectul noului spital este stipulat că Primăria Piatra-Neamț și Primăria comunei Gârcina trebuie să asigure extinderea rețelelor până la limita amplasamentului proiectului, dar iată că primăria Piatra-Neamț se sinucide politic omițând să aloce în buget măcar banii pentru proiectarea extiderilor de rețele de utilități, motivând că mai e mult până la data de finalizare a spitalului, adică 2026.

Desigur că argumentul neoficial al primăriei este unul forțat, deoarece șantierul noului spital va avea nevoie de utilități. Dacă primăria Piatra-Neamț nu trage utilitățile până la limita municipiului, automat primăria Gârcina nu are ce continua până la amplasamentul spitalului și uite așa se pun bețe în roate celui mai important proiect din județul Neamț din ultimii 50 de ani.

De ce e așa de important ca primăria să aloce imediat acești bani și să se apuce de treabă? Simplu. Dacă e să ne uităm la investiția pe care o face aceeași primărie în înlocuirea magistralei de apă de pe Bulevardul Traian, vom observa că în anul 2021 s-au decis să o schimbe, în 2022 au alocat bugetul și au început proiectarea și avizarea și de abia în 2023 se apucă efectiv de lucrare. Deci, banii pentru extinderea rețelelor pentru noul spital trebuie alocați acum ca să sperăm că până în 2024 se realizează lucrările ca apoi să le continue primăria Gârcina și șantierul construcției noului spital să beneficieze din 2025 de utilități.

Din păcate se pare că cei de la PNL au mers de la început pe linia bețelor în roate la construcția noului spital și nu au de gând să se oprească, ceea ce nu e deloc bine. Dacă până acum mai prindea discursul că spitalul este doar în poze și se cheltuie bani aiurea pe proiecte și studii, acum, când s-a primit finanțare de la Guvern, nu mai ține niciun discurs al celor care vor să blocheze sau să încetinească construcția noului spital. Chiar nu ne dăm seama de ce liberalii nu înțeleg că de acum este sinucidere electorală să mai bagi bețe în roate unei investiții pe care o așteaptă toți nemțenii.

UPDATE ART:
La foarte scurt timp după publicarea prezentului articol a venit și un comunicat de presă de la primărie pe aceeași temă.
Primăria spune că de fapt nu vrea să blocheze construcția noului spital, ci nu poate să aloce bani în buget pentru că încă nu a primit niciun act oficial că se va face spitalul.
Desigur că aceeași primărie care nu poate să aloce acum bani pentru tras utilitățile la noul spital, înainte de a avea nu știu ce hârtii, a pus anul trecut în bugetul local milioanele necesare cumpărării clădirii telegondolei, deși aceasta nu se scosese la licitație și nu exista niciun act sau hotărâre de consiliu local care să permită primăriei să facă această achiziție. Ba, mai mult, au rămas și cu banii necheltuiți pentru că nu a aprobat consiliul local achiziția clădirii telegondolei.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. E. Vasilescu spune

  Daca noul spital va arata ca cel din poza, s-au speriat bietii oameni. Poate cred ca-i vorba de utilitati de care nu ei habar. Sa-i lamureasca cineva.

 2. VIO spune

  asa au facut si cu drumul Bcaz-poiana largului.

  1. Ochi de soim spune

   Stați liniștiți dragi locuitori ai municipiului Piatra Neamț, banii se vor da, spitalul se va face! Noul primar va avea grija de aceste lucruri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate