Alianța „lui Pește Prăjit” din Vest

11

În ultima perioadă este o dezbatere publică pe o alianță pe care ar vrea să o facă Boc, Falcă și încă doi primari și să o intituleze ”Alianța Vestului”. Ideea în sine nu e nicio noutate, e un fel de asociație de dezvoltare intracomunitară, tip de asociere care se practică mai ales în zonele federative din Europa pentru a atrage fonduri destinate unor proiecte de anvergură. La fel s-au făcut deja în toate județele ADI-uri pentru a  atrage fonduri pe proiecte ce vizează cât mai multe localități dintr-un județ.

Deci din start alianța „lui Pește Prăjit” nu e vreo mare invenție a lui Boc sau Falcă, ci o maimuțăreală românească copiată după ideile altora și copiată de cine nu trebuie. Nu știu cine poate crede că Boc, care a fost premier și Falcă, tatăl PDL-iștilor, și aveau ambii pe mână toate resursele României vor face acum din poziția de primari ce nu au fost în stare sa facă din poziția de conducători ai țării.

E adevărat că astfel de asocieri sunt agreate și cerute de UE, care vrea să schimbe politica de alocare de fonduri, deschizând oportunitatea unor tipuri de localități din România și asocieri de localități să acceseze fonduri direct de la UE, fără sa mai treacă prin organisme intermediare din România. Dar de aici și până la ce spun PDL-iștii noștri e cale lungă.

Modul în care se afișează cu alianța vieții cei patru primari este doar o mișcare infantilă prin care încearcă să pară deștepți și, de ce nu, să o pună de vreun partid politic pe criterii regionale, o altă idee nefericită furată de la cei ca Gheorghe Ștefan care vorbeau de Partidul Moldova, Partidul Piatra-Neamț etc.

Decât să vă pierdeți timpul cu ce spun politicienii care au mai mult de 10 ani de politică și au fost și pe la guvernare, mai bine vizionați niște desene animate. Băieții ăștia vechi în politică și cu guvernări în CV au avut tot timpul și toate pârghiile să arate ce pot face și au arătat. Acum profită doar de niște poziții politice locale bune în orașe cu economie dezvoltată și oameni bine pregătiți care produc și plătesc multe taxe și impozite. Dacă îi trimiți pe alde Boc, Falcă și alți primari traseiști pe Valea Jiului vor muri de foame alături de alegători.

În general, în România, politicienii care sunt cu adevărat vizionari nu se laudă cu asta, ci tac, fac și lasă rezultatele să vorbească. Aceia care povestesc de viziunile vieții și alianțele lui Pește Prăjit sunt cei care fac asta de ani buni și e numai vorba de ei. Cum puteți deosebi politicianul de valoare și autentic de restul maimuțelor ca să știți pe cine să ascultați când spune ceva? Simplu. Politicianul care face treabă, nu gargară, poate oricând candida independent în comunitatea din care face parte și să câștige orice fel de alegeri. Politicianul maimuță, dacă iese să se măsoare la urne în calitate de independent doar cu ideile, viziunile și vrăjeala din dotare, nu adună voturi nici de ajutor de câine lup.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
11 Comentarii
 1. unu spune

  mentalitate inapoiata – oamenii aia doresc sa faca ceva viabil in tara asta – concret si practic- nu indivizi incompetenti pusi in functii doar pe criterii politice – articol jenant intr-un limbaj malițios – nota 4

 2. Tepes ioan spune

  E mai bine in moldova, avem industrie, autostrăzi și era sa uit avem prefect care oricum nu-l putem compara cu primarii din ardeal

 3. Calin Dumitru spune

  Pentru ca pe timpul asa zisului comunism Moldova a fost o zona defavorizata(nu comentez cauzele) pe cand vestul a avut o industrie infloritoare. Uitati cati bani a incasat Clujul ca impozit pentru jocul ilegal caritas?Daca jocul a fost declarat ilegal de ce primaria nu a restituit impozitul ? Progresul orasului nu se datoreaza politicianului Buc ci acelor oameni destepti care au infintat o gramada de firme si care aduc venituri prin munca lor

 4. Gabriela spune

  Se observa invidia. Orasele din vestul tarii sunt cu mult mai civilizate si mai modernizate decat restul tarii. De pilda, Clujul este mult mai bine cotat decat Bucurestiul din toate punctele de vedere. Dar, fiindca suntem romani, gandim pe principiul „sa moara si capra vecinului”.

 5. ALEXANDRA C. spune

  De ce nu copiază si primarii din regiunea Moldovei, bunele practici din vest? Așteaptă să vină Duhul Sfânt sa o dezvolte? Alianța lui Peste Prăjit tace si face, mass-media ii promoveaza. De ce tinerii din Moldova pleaca la studii în vest? Pentru ca Moldova e condusa de oameni capabili sa ofere locuri de muncă sau sa dezvolte în vreun fel regiunea? Trimiteți în mediul on-line numai articole fara rost si indobitociti oamenii. Daca Moldova era vreo super-regiune poate articolul avea vreun sens. In cazul de fata, mai bine va retrageri cuvintele si nu mai jigniți oameni care fac ceva în țară asta.

 6. Stefan spune

  E mai mult o chestiune de „imagine”, in perspectiva alegerilor de la anul!Nu cred ca acest parteneriat va putea accesa fonduri direct de la Bruxelles, atata timp cat cele 4 orase nu se afla in aceeasi regiune de dezvoltare, dar cine stie?In mod sigur, artizanul acestui „proiect” este Vasile Dancu, unul din cele mai nocive personaje din politica romaneasca…

 7. Marius spune

  Boc. Nu a Confirmat in poziția de premier , Dar ca Primar Clujenii susțin că este OK , Sa implicat și are câteva realizări, oricum știți și D vstra că acum CJ este peste B . PROBLEMA Majoră a Lor este Faptul că se simt furați ,la modul că de ce să primească Ei ,, fonduri ,, bani de la B , Mitici când Ei au Posibilitatea sa și le Asigure singuri , fără ajutorul Bucurestiului iar gândirea asta e și pe la AR , TM ,BH , SM , SJ ,in general tot Ardealul și Banatul , că DEH EI E Fruncea, MIEZUL . Sunt Oamenii mai aproape de Vest , au avut și niște și au în continuare niște investiții Străine , au și 4 km de autostrada , Deamu No Bine , Tulai Doamne.

 8. Ioan B. spune

  Ca bine le mai spui!

 9. intregitorul vestului salbatec romanesc. spune

  daca mai aduc pe ponta si turcan …au de un bors.
  pardon…au de o cloaca. bine inteles sustinuti de dincu rus
  si alti prieteni din vest.

 10. Ileana stana spune

  Ăștia din aliată Vestului au făcu ceva și ceva m-ai multe pt județele lor.pe când pornache ce a făcut? A trimis toate loazele in funcții plătite bine,că sa sune de unde lua șpagă.

 11. Lucia spune

  Pe la voi insa se vad doar oasele , pestele prajit fiind in Transilvania . Cine va opreste sa faceti in tacere ? Acesti primari sunt primari cu mai multe mandate asa ca nu poate sa fie vorba de comparatiile rautacioase ale celui care daca nu ajunge la strugurii spune ca sunt acrii. Puneti mana si faceti ceva ca PSD-eii vor face la Sfantul Asteapta iar locuitorii judeteleor din Moldova sau sud vin tot mai multi in Ardeal si ramaneti fara taxe si impozite.Asta este tragedia voastra , depopularea , pe langa fudulie !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate