Alegerea vicepreședinților Consiliului Județean nu este conformă cu ce au votat nemțenii

4

La alegerile pentru Consiliul Județean, nemțenii au votat Ionel Arsene și PSD primul loc ,PNL pe locul al doilea și USR pe locul al treilea.

Conform votului nemțenilor, cu care suntem întru totul de acord, ar fi trebuit ca la conducerea Consiliului Județean să fie președinte Ionel Arsene și vicepreședinți unul de la PNL și unul de la USR.

Din păcate, după cum vede toată lumea, acum avem doi vicepreședinți de la PRO România și PMP, două partide care nu s-au aflat în topul preferințelor electorale ale nemțenilor. Faptul că aceste două partide au primit funcții nemeritate în comparație cu procentajul electoral nu este de loc în regulă. Votul nemțenilor ar trebui să primeze în fața jocurilor sau orgoliilor politice.

Aparent, lupta din Consiliul Județean a fost câștigată de o tabără politică și pierdută de alta. În realitate, lupta din Consiliul Județean a fost pierdută de nemțeni, deoarece, repetăm, echipa de conducere a instituției nu este conformă cu ce au votat nemțenii.

Cum de s-a ajuns aici? Foarte simplu. În loc să se așeze la masa negocierilor, niște lideri de la PNL Neamț și USR Neamț au ales să facă o alianță care să se numească „Alianța contra PSD”, îngropând definitiv negocierea și diplomația, două elemente care fac diferența dintre a face politică și a face caraghioslâcuri.

USR și PNL au făcut în cel mai ipocrit mod o alianță contra 77.000 de nemțeni care l-au votat pe Ionel Arsene.

Ionel Arsene a fost ales de aproape 80.000 de nemțeni, iar să faci o alianță politică contra a ce au ales 80.000 de oameni se cheamă infantilism politic.

Așa s-a ajuns, contrar voturilor nemțenilor, ca vicepreședinții de la Consiliul Județean Neamț să fie de la două partide mici. Cei de la USR și PNL nu au dorit să poarte discuții și negocieri politice cu PSD, nu au avut nicio tentativă de diplomație, ci doar o poziție de scandal și bâlci, cum de altfel au avut toată campania electorală.

Într-o lume normală la cap, unde orgoliile nu depășesc raționalul, ar fi trebuit să se constituie după alegeri o alianța pentru nemțeni, nu una contra a 77.000 de nemțeni, iar primele trei partide alese de oameni să împartă funcțiile conform voturilor primite. Din păcate nu ai cu cine la Neamț, iar situația, atât timp cât PNL și USR vor fi conduse de aceiași oameni, nu se va schimba.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. vasile r spune

  domnilor redactori aveti curajul si publicati sa vedem si noi cetatenii , votantii CV-urile acestor deputati , senatori si in special CV-urile consilierilor judeteni.
  Va aduc la cunostinta ca daca vrei sa te angajezi la o institutie publica ca necalificat sau gunoier se cere obligat un CV-u. cu datele despre scoala, diplome- bac, facultate, master????!!!! Ne-am saturat de acesti politicieni tineri, fara expierenta de management, de copii unde tatal lor politicieni si ei care au fost la conducerea judetului au dosare penale cu executare sau suspendare a pedepsei.

 2. Irimia ghe spune

  domnule redactor Iosub la alegerile parlamentare 2020 in judetul neamt rezultatul este PSD- 33,6% , PNL-23,3% pe locul 3 AUR- cu 14,4% si de abia pe locul 4 USR – PLUS CU 12,9.
  V a rog sa verificati si rezultatele la nivel national si guvernul s-a facut in modul cel mai ipocrit, deci nu s-a tinut cont de votul cetatenilor.
  Noi cetatenii acestui judet asteptam din partea jurnalistilor sa fiti corecti , sa verificati si pregatirea profesionala si corectitudinea acestor deputati si senatori prec um si al consilierilor judeteni care au acces la banii publici si la anumite date si documente oficiale

  ADMIN: Noi vorbin de ce au votat nemțenii sa fie in consiliul judetean … nu vă abateti cu discuția la alte alegeri…

 3. Miha spune

  Nici guvernul nu este conform cu ce au votat românii!!! Arsene le-a aratat cum se face politică celor din PNL si USR PLUS si cât sunt de mici!!

 4. Stefan spune

  Ba , eu as zice ca este conforma!L-au votat pe Arsene?!Evident, da!L-au votat pe Chitic (in Piatra Neamt), desi si-a batut joc de oras impreuna cu Pinalti si gasca lui?!Desigur!Cei din Roznov au votat cu primarul Ciubotaru si cu fiica lui, cu toate ca orasul se zbate in mizerie?!Da, de trei ori, da!Asa ca, nemtenii au exact ce au votat!Ca sa nu se simta incofortabil, nici reprezentantii USR ori PNL nu erau mai acatarii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate