Alege viața! Centura de siguranță salvează vieți

0

Astăzi, la ora 13, în parcarea Galeria Mall Piatra Neamț, a avut loc un eveniment de susținere a campaniei Alege viața! – Centura de siguranță salvează vieți organizată de Poliția Rutieră Română – serviciul rutier Neamț.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Galleria Mall Piatra Neamț, Autostefan, autocustoms.ro, RLK Photography, GraphEst.ro și ziarpiatraneamț.ro. Acesta a avut ca scop conștientizarea populației cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranță și a dispozitivelor de fixare în scaun ale copiilor.

Conform legislației în vigoare, copiii cu o înălțime de până la 135 de cm pot fi transportați în autovehicule doar dacă sunt protejați cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii, iar copii cu o înălțime de peste 135 de cm pot fi transportați în autovehicule doar dacă poartă centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feței, sau dacă sunt protejați cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii.

Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii trebuie să fie omologat și adecvat caracteristicilor fizice ale copiilor și se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului, conform instrucțiunilor de montare furnizate de producător, cu indicația tipurilor de autovehicule la care poate fi folosit în condiții de siguranță. Aceste dispozitive pot fi montate exclusiv pe scaunul din față, prin orientarea cu fața la direcția inversă direcției de deplasare a autovehiculului sau opusă acesteia, doar după dezactivarea airbag-ului frontal.

Inspectoratul de Poliție al județului Neamț – Serviciul Poliției Rutiere prin intermediul echipajul de poliție prezent la evenimentul organizat astăzi, ne atrage atenția asupra regulilor de circulație pe drumurile publice, referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranță și a sistemelor de fixare a copiilor în scaune prevăzute cu sisteme de siguranță, în cadrul autoturismului, introduse prin Ordonanța Guvernului nr. 21/2014.

Conducătorul autovehiculului este sancționat cu 4-5 puncte amendă și 3 puncte de penalizare în cazul neasigurării că persoanele minore poartă centuri de siguranță sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate sau în cazul nerespectării dispozițiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate