Alarmant: siropul care îmbolnăvește copiii, retras urgent de pe piață

0

Producătorul francez al medicamentului EURESPAL, comercializat de ani buni și folosit în tratarea afecțiunilor respiratorii (antiinflamator, antitusiv și secretolitic) a anunțat retragerea medicamentului de pe piață. Atât siropul administrat copiilor cât și comprimatele destinate adulților pot produce severe aritmii cardiace.

Până la această ora, Agenția Națională a Medicamentului nu a comunicat oficial această informație.

DC News a discutat cu purtătorul de cuvânt al instituției Anca Crupariu. „Sigur că vom infoma oficial opinia publică și confirmăm faptul că acest medicament a fost retras de pe piață de producător. În foarte scurt timp vom emite un comunicat prin care vom confirma avertizarea producătorului și interdicția ca Eurespal să fie comercializat în farmaciile din România„, ne-a explicat Crupariu. 

Deși produsul a fost retras de pe piață, nu există încă nicio precizare legată de interzicerea substanței active, ce poartă denumirea de fenspiridum.

O informare în acest sens a fost trimisă și către medici,mai exact de a nu mai prescrie Eurespal, precum și către persoanele care deja l-au achiziționat, fiind sfătuite să returneze produsul în farmacii pentru distrugerea ulterioară.

Surse: dcnews, libertatea.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate