Alarma falsa de incendiu

0

Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Galbeni, comuna Filipeşti, pentru a localiza şi lichida un incendiu izbucnit într-o gospodărie. Conform datelor furnizate prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, incendiul s-ar fi produs la depozitul de furaje din respectiva gospodărie.

După alertarea forţelor de intervenţie şi punerea lor în mişcare spre locul producerii evenimentului, personalul din cadrul Dispeceratului a alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Filipeşti şi a apelat numărul de telefon de pe care s-au primit datele iniţiale referitoare la incendiu. Conform procedurilor, după alertarea subunităţii de intervenţie în raionul căreia s-a produs situaţia de urgenţă, subofiţerul operativ din dispecerat a solicitat date suplimentare referitoare la amploarea incendiului, precum şi pericolul la care ar fi expuşi oamenii sau bunurile din zonă, pentru a putea gestiona profesionist situaţia de urgenţă produsă, prin alocarea resurselor suficiente. La numărul de telefon mobil a răspuns proprietarul locuinţei care s-a declarat mirat de “situaţia produsă”, afirmând că, cel mai probabil, a fost un apel făcut în glumă de unul dintre copii.

Forţele de intervenţie trimise la faţa locului au fost întoarse din drum.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă – 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă!

J.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate