Ajutati o familie din Piatra Neamt care doarme la minus 10 grade

1

Iata ca a venit iarna si am revenit la familia Filipov care locuieste in conditii inimaginabile in orasul Piatra Neamt. Dupa cum va amintiti, acum cateva luni de zile trageam un semnal de alarma legat de conditiile inumane in care locuieste aceasta familie si despre faptul ca autoritatile locale nu prea fac ce ar trebui sa faca.
Revenind la ruina unde locuia aceasta familie ne asteptam sa nu mai gasim pe nimeni , deoarece afara erau minus 10 grade, temperatura imposibil de suportat, dar paradoxal oamenii care locuiau acolo tocmai intrasera in a treia iarna de supravietuire.

Puterea mea de intelegere este neputincioasa in fata unui asemenea fenomen incredibil in care o familie poate supravietui trei ierni la rand dormind la minus 10 grade. La fel nu pot intelege cum autoritatile locale nu gasesc o posibilitate de a nu lasa acesti oameni sa moara, dar deconteaza facturile de curent cu multe zerouri de la caminul Liceului Auto unde locuiesc in proportie de 90% betivi, tigani si drogati buni de munca care asculta manele toata ziua si au resouri de un metru patrat si asta din banii nemtenilor , dar vom reveni cu un articol socant legat de aceasta locatie.
Parerea unui specialist in asistenta sociala: “ Din elementele acestui caz social nu se poate trage o concluzie definitorie. Se pare ca aceasta familie a primit o varianta de locuinta pe care a refuzat-o din motive de locatie. Fara o ancheta sociala reala nu se poate pronunta nimeni asupra acestui caz. Din ce am vazut acei oameni sustin ca nu s-a facut nici o vizita la ei la domiciliul improvizat ceea ce este foarte grav, insemnand ca nu putem vorbi de existenta unei anchete sociale reale, iar pentru refuzul locuintei oferite acum 2-3 ani gasec o mare vina a celui care s-a ocupat de acest caz. Vorbim de o familie cu un grad de cultura si un nivel de perceptie sociala sub medie, caz in care refuzul unei locuinte ar fi trebuit contracarat de asistenta sociala cu o consiliere in vederea reintegrarii social – locative a acestei familii. Aceasta situatie sociala ar trebui tratata cu un maxim de seriozitate si in urgenta.In conditiile locative actuale viata acelor persoane este intr-un real pericol.
Incercam sa nu mai comentam aceasta situatie. Cititorii nostri pot trage si singuri concluziile care se impun.
Rugam toata lumea care poate sa ajute cu ceva sa ne contacteze. Noi intentionam sa strangem o suma de bani cu care sa inchiriem cea mai ieftina garsoniera pe o perioada de cateva luni pentru ca aceasta familie sa poata iesi din iarna. Facem, de asemenea, un apel catre autoritatile nemtene si catre persoanele care ne pot ajuta sa ne contacteze la 0765.234891, impreuna sa gasim o solutie ca aceasta familie sa nu moara in aceasta iarna. Ganditi-va ca iesiti 10 minute afara si inghetati iar oamenii aceia dorm la minus 10 grade, ganditi-va ca puscariasii care omoara si violeaza dorm la caldura in puscarii, ganditi-va ca suntem oameni si am putea face ceva ca sa ajutam acea familie sa iasa din iarna.
Daca intelegi ce inseamna sa dormi la minus 10 grade vei intelege ca viata acestor oameni depinde de tine.whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. cetatean spune

    Da este de necrezut, dar au dreptate pina nu mergi sa dai spaga intre 1000 si 2000 euro nu primesti locuinta.
    Problema este ca nu au locuinte de la cite persoane au primit spaga.
    Nu ai la cine sa mergi, atita timp cit institutiile locale sunt sub comanda celor care ne conduc…
    Bine ca la fostul internat al lic. AUTO stau tot felul de drogati si aceasta familie nu poate sa-si gaseasca un loc pina in primavara…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate