Ai un bebeluș care nu are încă un an? TOP 3 lucruri pe care NU trebuie să le faci pentru ca acesta să se dezvolte armonios

0

Mai ales în primul an de viață, bebelușii sunt complet dependenți de părinți. Abia după ce învață să meargă poți să te mai relaxezi puțin. Totuși, faptul că trebuie să ai în permanență grijă de copil nu înseamnă că acesta nu se dezvoltă continuu în această perioadă. Cel mic interacționează constant cu mediul din jur și învață cum să se obișnuiască cu lumea și oamenii care îl înconjoară și fără ajutorul adulților.

Părinții au un rol esențial în dezvoltarea copilului, de aceea, ei trebuie să știe cum să îl ajute să treacă prin primele luni de viață. Ajungând la vârsta de un an, acesta va avea deja abilități care îi vor fi de folos, de exemplu, când va ajunge la grădiniță sau când va învăța să citească.

Iată 3 lucruri pe care să NU le faci pentru a-ți ajuta bebelușul de câteva luni să se dezvolte!

  • Nu evita să îi cânți sau să îi pui muzică

Copiii mai mici de un an sunt deosebit de sensibili la sunetele din jurul lor. Aceștia încep să recunoască de la vârsta de câteva luni fețele oamenilor din jur și pot chiar să reacționeze folosind gesturi rudimentare. Aducând muzica în viața bebelușului tău, îi vei crea de mic un simț artistic pe care îl va dezvolta de-a lungul vieții. 

În plus, prin intermediul muzicii pe care i-o cânți, el se va simți mai liniștit datorită tonului familiar al vocii. De asemenea, va putea să asimileze mai bine sunetele limbii materne, astfel încât să îi fie ușor, mai târziu, să învețe să vorbească și să citească.

  • Evită să îl lași prea mult timp singur în cărucior sau în pătuț

Bebelușul are nevoie de atenția ta nemijlocită. Acesta învață extrem de mult din interacțiunea cu părinții. Contactul fizic e foarte important, pentru că, astfel, acesta se va simți în siguranță. 

Chiar dacă ai găsit deja căruciorul sport ideal pentru bebe cu care să ieși la plimbările zilnice, nu uita să îl iei în brațe la intervale regulate. Fă acest lucru înainte ca cel mic să se neliniștească, astfel, te vei asigura că el nu va începe să perceapă contactul cu mediul din afara casei ca pe ceva stresant.

  • Nu ezita să te joci cu bebelușul tău

Copilul se va dezvolta mult mai armonios dacă introduci jocul în viața lui încă din primele luni. Legătura dintre voi va fi mult mai puternică, ceea ce va avea efecte valabile toată viața. 

Unele studii au arătat că bebelușii care interacționează mai des cu părinții vor deveni adulți cu încredere în sine și care vor face față stresului mai ușor. Când cel mic este curios în legătură cu jucăriile sale, poți să i le dai ca să le cerceteze. Copiii învață mai ales când pot să își folosească toate simțurile.

În primul an de viață al bebelușului se produc nenumărate schimbări în modul în care acesta interacționează cu lumea. Părinții au un rol fundamental, pentru a se asigura că cel mic se dezvoltă armonios. Așadar, o relație strânsă cu aceștia este esențială pentru formarea viitorului adult!

Sursa foto: Storyblocks.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate