Ai să înnebunești când ai să vezi cum vrea Guvernul PNL să implementeze „cu japca” tehnologia 5G

4

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul comunicațiilor electronice și pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării rețelelor de comunicații electronice, opera guvernului PNL a fost scos spre dezbatere publică în data de 15 octombrie 2020 de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, dar așa… mai în liniște, să nu vadă tot românul ce vrea să facă guvernul. (click aici pentru proiectul de lege).

În aceasta lege, și mai ales în expunerea de motive (click aici pentru expunerea de motive) ascunse printre multe chestii, pentru a se pierde urma este specificat faptul că cei care vor implementa 5G vor avea acces gratuit la tot mobilierul stradal de la stâlpi până la semne de circulație iar pentru ce antene vor monta pe blocuri, nu vor mai avea nevoie de acordurile proprietarilor. Cu alte cuvinte, vor putea monta antene 5G pe blocul tău fără să îți ceară nimeni acordul.

Din expunerea de motive:

”Eliminarea anumitor restricții privind instalarea unor elemente ale rețelelor de comunicații electronice este esențială pentru furnizarea către utilizatorii finali ai noii tehnologii 5G. În acest sens, pentru a facilita implementarea tehnologiei 5G, proiectul de transpunere completează legislația actuală privind accesul furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice la infrastructurile fizice, prin stabilirea instalării și operării în mod gratuit a punctelor de acces pe suport radio cu arie de acoperire restrânsă pe infrastructurile fizice proprietate publică sau privată a statului sau a unităților administrativ-teritoriale. Gratuitatea instalării are în vedere, în primul rând, infrastructurile fizice care constituie mobilierul stradal, precum stâlpii de iluminat public, semnele de circulație, semafoarele, panourile și stațiile de autobuz, de tramvai, metrou ori a altor mijloace de transport în comun. Se vor instala gratuit inclusiv branșamentele la rețeaua de distribuție a energiei electrice, necesare pentru funcționarea punctului de acces, cât și elementele de rețea sau infrastructură fizică necesare pentru conectarea acestor puncte fie la segmentul de transport, fie la cel de distribuție, dintr-o rețea publică de comunicații electronice.”

Îți vine să o iei razna când vezi așa ceva. O lege prin care se pun la dispoziția cuiva străzile, stâlpii, tot mobilierul stradal și li se interzice oamenilor să se poată opune instalării dispozitivelor 5g chiar pe blocurile în care locuiesc.

Iosub Robert

dolinex
4 Comentarii
 1. Das Reich spune

  N-am innebunit.

 2. Paul spune

  adevarul e ca 100 de oameni sunt majoritatea judetului….Neamtul doreste tehnologia, doar nu o sa ramanem in evul mediu, dar nu cu orice pret!!

 3. Tudor spune

  Bună ziua,

  Puteți să indicați secvența de text care spune în mod explicit că au gratuitate de amplasament pe blocuri fără consultarea locatalilor? Eu unul am citit textul și nu găsesc informații referitor strict la asta.

  ADMIN: In motivare explica clar.

 4. Bacosca Antoanela Iustina spune

  A-ha! Ce se mai aude de memoriu anti 5 G semnat de aproape 100 de nemteni? Neamtul nu doreste tehnologia criminala 5G! Se aude? STOP 5G!!!!!

  https://www.ziarpiatraneamt.ro/memoriu-anti-5g-semnat-de-zeci-de-nemteni-trimis-autoritatilor-locale-ce-spun-institutiile

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate