Ai cumpărat un produs contrafăcut? Iată ce poți face, potrivit reprezentanților IPJ Neamț și CJPC Neamț (VIDEO)

0

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț este o entitate necesară de control într-o societate de consum. În acest context, primim la redacție din ce în ce mai multe informații legate de problema hainelor sau produselor „de firmă”, bijuterii contrafăcute. În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural din 27 septembrie, l-am întrebat pe comisarul șef adjunct Vlad Ciurea ce competențe are Comisariatul pe această speță.

„Avem o competență limitată pe acest domeniu, dar colaborăm foarte bine cu IPJ Neamț, prin SICE (Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice), și am avut chiar pe metale prețioase o acțiune în comun. Chiar s-au identificat la comercializare produse contrafăcute și s-au dispus măsurile în consecință.”, a declarat Vlad Ciurea.

Victimele acestor situații se pot adresa SICE din cadrul IPJ Neamț.

„Sunt două categorii de fapte care se pot întâmpla pe acest domeniu: fapte de înșelăciune – prezentarea unui produs care nu prezintă niciun fel de caracteristici față de cel comandat – sau produse care sunt contrafăcute și atunci avem legislație specială, legea 84, și se întocmește dosar penal.”, a declarat reprezentantul Poliției în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate