Ai cont în bancă? Din 11.01.2021 moneda virtuală și alte venituri ale persoanelor fizice vor fi monitorizate de ANAF

0

De pe 11 ianuarie intră în vigoare OUG 111/2020. Prin această ordonanță, sub pretextul unor reglementări europene împotriva finanțării terorismul se instaurează în România un ”program de monitorizare a conturilor bancare și virtuale ale persoanelor fizice”.

“Registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare” se va înființa din 11 ianuarie și va fi operat de Agenția Națională de Administrare Fiscală. Toate instituțiile care au conturi financiare pentru persoane fizice și juridice vor fi obligate să trimită toate informațiile financiare pe care le au despre firme și cetățeni.

Așadar persoanele fizice să își ia gândul de a face orice prin intermediul băncilor sau a monedelor virtuale fără să fiscalizeze. Evaziunea fiscală este pedepsită și de pe 11 ianuarie statul român va monitoriza banii din conturile persoanelor fizice.

Guvernul PNL s-a gândit că e bine să monitorizeze și moneda virtuală așa că ordonanța ce va intra în curând în vigoare definește “Monedă virtuală înseamnă o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată electronic”.

Aceeași lege mai spune că “furnizor de portofel digital înseamnă o entitate care oferă servicii de păstrare în siguranţă a unor chei criptografice private în numele clienţilor săi, pentru deţinerea, stocarea şi transferul de monedă virtuală”. Registrul va conține informații despre datele bancare/plăți ale tuturor firmelor și persoanelor fizice, pentru a face mai ușoară aplicarea acestei legislații privind “spălarea banilor”.

Legea are și o limită la care statul te ia la ochi, ea ar fi 10.000 euro, dar limita e trecută interpretabil în lege: ”10.000 euro, indiferent dacă tranzacția se execută printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care au o legătură între ele”. Deci, înțelegem că și dacă primești câteva sute de euro pe lună de la cineva din străinătate, când se adună 10.000 poți fi luat la întrebări de ce nu ai fiscalizat venitul.

Lovitura de grație este dată celor care produc sau tranzacționează monedă virtuală în România și la care 10.000 euro din aceeași sursă se adună ușor într-un interval scurt de timp. De pe 11 ianuarie aceștia ar trebui să își declare veniturile obținute din moneda virtuală.

Recunoașteți. Nu puteți să nu iubiți acest guvern care a terminat tot ce avea de făcut în România de la autostrăzi și spitale, până la oprit jaful din păduri și au trecut acum la monitorizare conturilor bancare și virtuale ale persoanelor fizice.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate