Ai achiziționat recent o mașină și nu știi ce anvelope i se potrivesc? Descoperă cum să alegi anvelopele corespunzătoare pentru mașina ta!

0

Anvelopele sunt un detaliu important al mașinii și au un impact semnificativ asupra performanței de conducere, a siguranței și a eficienței combustibilului. Oricare ar fi tipul de vehicul pe care îl conduci, trebuie să te asiguri că alegi modelul potrivit de anvelope, pentru a garanta performanța în timpul condusului.

Iată cum ar trebui să alegi anvelopele mașinii și de ce criterii trebuie să ții cont

Primul pas în alegerea anvelopelor potrivite este să înțelegi care sunt modelele disponibile. Există trei tipuri principale de anvelope: cele de vară, cele de iarnă și cele all-season. Anvelopele de vară sunt concepute pentru condiții uscate și calde, oferind aderență bună pe asfalt uscat. Anvelopele de iarnă sunt necesare în regiunile geroase și asigură tracțiune pe zăpadă și gheață. Modelele all-season sunt o opțiune versatilă, deoarece se potrivesc pentru o varietate de condiții. Toate aceste modele sunt disponibile pe site-ul altex.ro, la un preț accesibil.

Odată ce ai stabilit tipul de anvelope potrivit, următorul pas este să alegi dimensiunile corecte. Dimensiunile sunt specificate într-un format standard, de exemplu 195/65R15, unde 195 reprezintă lățimea, 65 înălțimea și R16 diametrul anvelopei. 

Performanța anvelopelor este esențială pentru siguranța ta pe drum. Aderența, manevrabilitatea și comportamentul pe carosabilul umed sau uscat sunt toate influențate de calitatea anvelopelor. De exemplu, anvelopele de iarnă oferă tracțiune sporită pe zăpadă, ceea ce crește siguranța în condițiile de iarnă dificile. Anvelopele reprezintă legătura principală între vehicul și șosea, de aici și impactul semnificativ asupra siguranței și confortului în timpul condusului.

Indicele de viteză și de sarcină al anvelopei trebuie, de asemenea, să fie potrivit pentru vehiculul tău. Aceste cifre indică viteza maximă și greutatea pe care o anvelopă o poate suporta în condițiile de siguranță. 

Pentru a te asigura că anvelopele rămân în condiții optime și că au o durată de viață cât mai lungă, este important să le și întreții corespunzător. Pentru a face asta, trebuie să le rotești regulat pentru a distribui uzura uniformă, prevenind astfel necesitatea înlocuirii premature a acestora. De asemenea, trebuie să verifici presiunea anvelopelor regulat deoarece un nivel incorect va afecta aderența și eficiența combustibilului. Presiunea din anvelope se verifică cu un manometru ce trebuie conectat la supapele anvelopelor. Presiunea recomandată este specificată în manualul vehiculului sau pe o placă din interiorul ușii șoferului.

În concluzie, înainte de a achiziționa un set de anvelope pentru noua mașină, trebuie să ai în vedere aspectele prezentate mai sus, pentru a te asigura că vei cumpăra produsele potrivite. Prin urmare, acordă atenție detaliilor și asigură-te că anvelopele tale sunt verificate regulat, pentru a te bucura de o experiență de condus sigură și plăcută.

Sursa foto: freepik.com

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate