Agricultura nemțeană nu mai este ecologică nici măcar 1%. Ce spune deputatul Ioan Munteanu despre acest lucru?

2

Mai mulți profesioniști din domeniul agriculturii ni s-au plâns de dezastrul care se petrece pe câmpurile din Neamț și din mai toată România. Experții în domeniu susțin că interesele economice sunt atât de mari încât am ajuns ca în Neamț să nu mai avem culturi nemodificate genetic sau  semințe netratate.
Riscurile dispariției agriculturii ecologice, spun specialiștii, se vede în secțiile de oncologie unde cazurile de cancer au ajuns la un procent înfiorător.
De asemenea, ne spun profesioniștii din domeniu că în ultimii zece ani s-au introdus  în solul nemțean nu zeci ci sute de tone de chimicale care o parte au fost absorbite de plante și de aici au ajuns în organismele consumatorilor iar cea mai mare parte s-a infiltrat în sol ajungând în unele locuri până la pânza freatică.
Situația este catastrofală și pentru efectivele de albine care au fost decimate de aceste chimicale, cum de altfel au fost decimate mai toate insectele cu rol polenizator din județul Neamț.
Aceste aspecte reclamate de profesioniștii din domeniu ne-au determinat să cerem lămuriri domnului deputat Ioan Munteanu care, dincolo de funcția politică, este unul dintre cunoscătorii domeniului agricol și mai mult de atât, este un om care nu a evitat niciodată să ne răspundă direct la orice întrebare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. mickey999 spune

    Vorbesti de produsele KWS SAAT, Dupont Pioneer, Monsanto? Pai, cum cine? Pe toate le-a adus ala de i-ati mincat coliva de curind si care nu cu multe luni in urma le purta simbetele astora de la Gazeta’ electronica de Neamt.
    Iaca, na!
    🙂 🙂

  2. tanase scatiu spune

    Nu se spune cine a adus semintele modificate genetic in Neamt…un Personaj care a oferit „ajutoare”” …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate