Agenția Națională de Integritate, o rușine pe bani publici

3

aniANI este o altă demonstrație a faptului ca statul român caută tot felul de metode de constrângere a mediului politic. Fără echivalent în nicio țară europeană, Agenția Națională de Integritate este o rușine care funcționează pe bani publici. O instituție care lovește profund în noțiunea elementară despre justiție și dreptate. O instituție alimentată de foamea românilor de opresiune și de scandal. O intituție care ne arată că sistemul românesc este profund bolnav. În nicio țară normală la cap nu există nicio instituție care să aibă un asemenea grad de opacitate și să interpreteze legile cu un asemenea exces de zel.
Am văzut la Neamț oameni declarați incompatibili sau în conflict de interese de către ANI și bălăcăriți prin presă, ca în final, în instanță, respectivii să câștige și marea Agenție de Integritate să fie pusă la plătit despăgubiri. Din păcate oamenii au rămas cu imaginea pătată, căci atunci când erau suspiciunile de incompatibilitate presa a scris, dar când s-a dovedit că oamenii erau curați, surpriză, nu s-a mai revenit la subiecte. Un astfel de caz este cel al doctorului Andrița, suspectat, bălăcarit și apoi despăgubit de ANI.
Sperăm ca în cel mai scurt timp această instituție să dispară pentru că este anormal ca legea să fie interpretata doar tehnic și cu exces de zel și să mai existe și oameni plătiți din bani publici să facă așa ceva. În nicio țară din lumea asta nu este posibil ca cineva să fie declarat incompatibil pentru că a uitat să închidă o firmă sau pentru că a continuat o relație comercială ce ține de ani de zile. Modul în care este folosită LEGEA de către ANI în alte țări se chemă ABUZ DE DREPT deoarece LEGEA are prin natura ei 2 componente, litera și spiritul ei, adică cei care o interpretează și judecă fac dreptate, nu exces de zel, luând în calcul doar litera legii. ANI e instituția care te amendează că ai înotat unde este scăldatul interzis, chiar dacă tu ai sarit în apă ca să salvezi un om care se îneca. ANI spune că dacă e lege, e lege, nu aveai ce căuta să intri în apă. Asemenea porcării ar trebui să înceteze odată pentru totdeauna în România. În toate țările europene aleșii locali au afaceri consistente cu autoritățile publice locale și doar dacă se dovedește că au făcut ceva în paguba comunității sunt luați la întrebări, în rest nu e nimeni nebun să spună că dacă ești ales local și copilul tău are o firmă ce prestează servicii comunității locale trebuie să închidă, să dea faliment și să devină șomer.
Pe lângă domnul Andrița care a câștigat procesul cu ANI mai există și alte cazuri interpretate profund nesănătos cum e cel al domnului Liviu Harbuz, al doamnei Emilia Arcan și altele. Hăituiala clasei politice locale ar trebui să se încheie și aleșii, dar mai ales familiile lor, să fie lăsați să muncească cinstit și nu obligați să își treacă afacerile prin interpuși sau să își închidă afacerile.

I.R

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Stefan spune

  Nu doar ANI este o rusine, ci si legile care o guverneaza.Sunt pline de imbecilitati, exagerarari si de prevederi foarte interpretabile.Inca de la inceput ANI a fost o arma politica si un loc caldut pentru amante, neamuri si securisti…

 2. terente revine! spune

  din pacate ani nu face in toate cazurile ce ii da voie legea.pentru aceleasi fapte savarsite in aceleasi imprejurari uni devin incompatibili altii nu.depinde din ce partid face parte.daca luom numai cazul harbuz vedem ca iccj incurca pe ani si o tine aiurea de 4 ani.cam atat are recursul de la aceasta curata instanta.cred ca nu trebuie sa-i plangem pe politicieni care sunt atat de ocupati incat uita sa-si ceara dizolvarea si lichidarea srl-urilor,pfa etc.atunci cand accezi intr-o functie publica mergi la igenizare.din pacate ani a devenit marioneta in mana unor intrusi.

 3. FLORIN spune

  ANI alaturi de IPJ/Parchet/DIICOT/DNA sunt instrumentele statului mafiot Romania.

  Rezultatele circului cu lupta impotriva coruptiei=ZERO BARAT

  Sentinte de 2 lei/Recuperari prejudicii de zero lei/Anchete de 2 lei

  In concluzie Romania este un stat distrus condus de mafie,iar circul cu lupta anticoruptie nu mai pacaleste pe nimeni.

  Nici macar pe cei din UE caruia ii era dedicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate