Aflarea moaștelor Sf. Mc din Evghenia

0

Aflarea moaștelor Sfinților Mucenici din Evghenia este cinstită în Biserica Ortodoxă la 22 februarie.
În perioada persecuțiilor împotriva creștinilor au fost îngropate, în părțile Evgheniei, mai multe moaște de mucenici, uciși pentru credința în Hristos.aflEvghenia era un loc în partea de răsărit a oraşului Constantinopol, aproape de turnul şi porţile ce se numesc ale lui Evghenie. Totuși, lumea uitase de locul unde fuseseră îngropaţi acești mucenicii, deoarece fuseseră îngropaţi noaptea de frica necredincioşilor. Cum în locul acela au început să se tămăduiască bolnavii arhiepiscopul Toma al Constantinopolului (sec. al V-lea) s-a dus acolo împreună cu un sobor de preoţi, s-au rugat şi au săpat şi în acest mod au aflat moaştele multor sfinţi mucenici. După ce au săpat, au aflat moaștele multor sfinți mucenici, printre care și ale Sfinților Andronic și Iuniei, prietenii Sfântului Apostol Pavel, pomeniți de Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani. Andronic a fost unul dintre cei 70 de apostoli. Moaştele sfinţilor mucenici au fost îngropate din nou cu toată cuviinţa.
Împăratul Andronic Comnenul (1182-1185) a zidit deasupra lor o Biserică frumoasă, îndemnat fiind şi de dragostea către Sfântul Apostol Andronic, al cărui nume îl purta.
Tot astăzi, Biserica face pomenirea Sfinţilor Cuvioşi Atanasie, Talasie şi Limneu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate