Afla ce solutii ai la indemana pentru incalzirea unui spatiu industrial

0

Productivitatea angajatilor este influentata foarte mult si de mediul in care lucreaza, de confortul oferit de locul de munca. De aceea, lucratorii din diferite domenii de activitate, domenii care presupun lucrul in interiorul unor hale de productie sau depozite de mari dimensiuni, au nevoie, in special, de un confort termic optim.

Tinand cont de dimensiunile pe care le poate avea o astfel de hala industriala, este necesar sa se foloseasca echipamente puternice si potrivite unor astfel de spatii. Prin urmare, ce tipuri si solutii de incalzirea spatiilor industriale exista si care sunt avantajele acestora?

1. Solutii de incalzire prin convectie

Sistemele de incalzire prin convectie incalzesc, in primul rand, aerul, pe care il recircula astfel incat sa mentina o temperatura constanta in interiorul halei. Aceste sisteme pot folosi gaz sau electricitate pentru a produce caldura, pe care o distribuie in spatiu cu o aeroterma industriala, care foloseste ventilatoarele pentru a misca si incalzi aerul din incapere.

De asemenea, exista si alte tipuri de aeroterme industriale, mobile, care pot fi folosite independent fata de un alt sistem de incalzire, la care se apeleaza pentru incalzirea unor spatii industriale mari – hale, depozite – sau medii – magazii, garaje – fiind foarte potrivite, in special, pentru perioadele de tranzitie dintre anotimpuri.

2. Solutii de incalzire cu infrarosu

Solutiile de incalzire care folosesc infrarosu se numesc panouri radiante. Acestea sunt potrivite spatiilor cu inaltimi cuprinse intre 3,5 si 8 metri, insa incalzirea pe care o produc este una superficiala, desi rapida. Din acest motiv, aceasta solutie se foloseste mai ales pentru usacarea vopselurilor, a rasinilor industriale sau pentru pregatirea tencuielilor.

3. Sisteme de incalzire cu inductie

Acest tip de sistem de incalzire foloseste energia electrica pentru a produce un camp electromagnetic, care va genera caldura cu ajutorul unor elemente din fier sau din otel. Sistemul de incalzire cu inductie este unul dintre cele mai eficiente, fiind potrivit atat pentru incalzire, cat si pentru mentinerea unei anumite temperaturi.

Cel mai important aspect este insa ca toate elementele sa fie montate corespunzator si la o distanta sigura pentru a nu influenta modul de functionare a altor utilaje si echipamente.

Care sunt avantajele solutiilor de incalzire industriale?

Este lesne de inteles ca fiecare solutie sau sistem folosit pentru incalzirea spatiilor industriale au deopotriva avanataje si dezavantaje. La fel este si in ceea ce priveste metodele de montare si instalare ale acestora, daca in unele cazuri se poate folosi o teava din cupru, in altele sunt mai eficiente tevile din pex sau inox.

Astfel ca in ceea ce priveste eficienta energetica, sistemele de incalzire cu infrarosu si cele prin convectie sunt mai bune, la fel cum este si in cazul stratificarii caldurii. Iar confortul termic este la cel mai mic nivel daca se folosesc panourile radiante.

Prin urmare, in momentul in care se alege sistemul de incazlire pentru o hala industriala trebuie sa se aiba in vedere mai multe aspecte, unele dintre cele mai importante fiind confortul termic, eficienta si rentabilitatea.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate