Afacerile imobiliare, mereu în trend! TOP 4 orașe în care apartamentele se închiriază pe bani grei

0


Imobiliare au reprezentat mereu o afacere profitabilă pentru cei care au știut să speculeze momentele cheie din acest domeniu. Specialiștii financiari afirmă că este important să știi când să cumperi, cu cât să vinzi și când, dar cel mai important, în ce scop. Pentru un venit lunar, pasiv, închirierea unei garsoniere/apartament este o soluție potrivită. Nu trebuie să te preocupi foarte mult, iar banii îți vor intra lunar în cont.  Marile orașe universitare sunt în forfotă maximă la fiecare început de an, iar viitorii studenți, care nu au loc în cămine caută, alături de părinți, chirii și colegi de cameră. Mulți dintre aceștia se hotărăsc să rămână în orașele unde au terminat studiile. Și, în continuare, caută să închirieze, până când se hotărăsc să cumpere. 

Dacă vrei să achiziționezi un imobil pentru a-l da spre închiriere, uite care ar fi cele mai potrivite orașe, în funcție prețul chiriilor:

București, capitala României este un oraș în care merită să cumperi un imobil. Asta, chiar dacă nu intenționezi niciodată să te muți aici. E forfotă, trafic, lume multă și cerere mare pentru chirii. Un apartament de 40-60 mp, construit înainte de anul 2000 poate fi închiriat cu aproximativ 400 de euro/lună. Iar dacă este într-o zonă accesibilă din punct de vedere al transportului, nu vei avea probleme cu lipsa chiriașilor. Ține cont, însă, de ce spun specialiștii. Prețul imobilelor în acest moment este destul de mare și nu este momentul potrivit pentru o investiție de acest fel. Piața a stagnat, dar prețul nu a scăzut, iar economiștii anunță că apartamentele se vor vinde mai ieftin în următorii ani. 

Cluj-Napoca este de ani de zile în topul orașelor cu cele mai scumpe chirii, dar și cu cele mai mari prețuri/mp la cumpărarea imobilelor. Până în vara anului 2019, chiriile din Cluj le depășeau pe cele din București. Acum prețurile sunt egale, spun specialiștii imobiliari. Într-un cartier bun din Cluj-Napoca, un apartament cu o cameră și 35 de mp, dotat modern, se închiriază cu aproximativ 300-350 de euro. Așadar, dacă vrei să faci o investiție de acest fel, acest oraș din Transilvania este potrivit. Poți opta pentru un credit, iar rata o vei plăti din chirie. Este puțin probabil, dacă nu imposibil, spun specialiștii, ca în Cluj-Napoca să nu găsești chiriași. După ce achiziționezi un imobil ocupă-te de renovarea acestuia. Cu cât va arăta mai bine, cu atât vei obține un preț mai bun. Pune parchet de calitate, termopane, centrală termică, iar pentru uși trainice intră pe Kulttur.ro unde vei găsi mai multe modele, care să se plieze dorințelor tale. 

Timișoara este pe locul 3, în topul chiriilor din România. Specialiștii imobiliari afirmă că în orașul de pe Bega, un apartament cu 2 camere se închiriază cu 300-350 de euro/lună, în funcție de zonă și dotări. Universitățile din Timișoara adună an de an un număr mare de studenți, mulți dintre aceștia, în căutarea de chirii. Așadar, dacă e aproape de tine și vrei să faci o astfel de investiție, merită!

Brașov nu putea lipsi din acest top. Orașul de la poalele Tâmpei este scump din punct de vedere imobiliar. Și dacă vrei să cumperi, și dacă vrei să închiriezi un apartament. Prețul mediu pentru o chirie este de 325 de euro/lună arată ultimele date statistice, publicate în iulie 2019. 

Așadar, dacă te gândești să achiziționezi un imobil pentru a avea un venit pasiv, lunar, alege cu încredere un oraș din lista de mai sus. Ar fi bine să cumperi o garsonieră, pentru că se închiriază mai ușor și vor sta maxim 2 persoane în locația respectivă. De asemenea, ar fi indicat să alegi un oraș care este aproape de tine sau unde ai pe cineva care te poate ajuta atunci când trebuie să închiriezi.

Nu uita că veniturile din chirii trebuie să le declari la finanțe, pentru a fi în legalitate. Succes!

sursa foto: shutterstock.com

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate