Adunând lemne de pe marginea drumului ca să își facă ceva de mâncare

7

Noi, majoritatea, aprindem aragazul, comandăm de mâncare sau luăm masa în oraș. E simplu. Însă, în mediul rural nemțean lumea este amărâtă. Bătrânii care au construit acest județ cu orașe, hidrocentrale și baraje sunt acum uitați de lume și de timp.

Uitați-vă la această femeie dintr-o comuna nemțeană cum adună lemne de pe marginea drumului ca să facă focul să poată găti ceva. O generație de oameni bătrâni de la care noi nu prea am vrut să învățăm nimic. O generație de oameni care își poartă singuri sărăcia și bătrânețile fără să ceară nimic nimănui și mai ales fără să aștepte nimic de la nimeni deși ei ar merita să primească mai mult decât noi, pentru că ei sunt cei care au construit străzile pe care mergem, școlile în care am învățat , spitalele în care ne-am născut, iar noi…

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Dana Rebeca Francesca spune

  Rusine parlamentariilor….traim intr-o tara democrata unde ne inunda saracia si hotia…ei stau si se lefaie in lux in timp ce sarmanii mor de foame ,altii au plecat peste hotare sa-si castige painea lasand in urma tristete si durere iar altii stau si cersesc mila ca sa poata supravietui….ce viata si ce timpuri vor mai veni….ne asteapta cosmaruri unde tinerii vor fi pionul pierzaniei….este groaznic ce se intampla in aceasta tara si nimeni nu face nimic….

 2. luciana spune

  Autoritatile vad, dar nu le pasa! Nu au timp de batrani. Au timp sa dea ajutoare sociale putorilor, care ar putea inca sa se intretina, dar nu vor pentru ca oricum primesc gratis. Am devenit o societate putreda, care nu isi mai pretuieste batranii, care lauda si incurajeaza lenea, hotia, coruptia si minciuna. Nu am invatat niciodata din trecut, din greselile trecutului. Ne asteapta un viitor cam …sumbru!

 3. Luca Daniela spune

  Bietii bătrâni

 4. Ursu Maria spune

  Bătrânețe haine grele în România

 5. Hanganu Ana Maria spune

  Autoritatile nu vad,sau nu le pasa?

 6. Raluca Ilie spune

  Ajutati-o cumva:(

 7. Teo Angheluta spune

  Nu ati putea să îmi dați mai multe detalii despre aceasta bunicuță? Mulțumesc. O zi frumoasă.

  ADMIN: Din pacate ca ea sunt sute in Neamț. Nu așteaptă, nu cer și nu vor nimic. Sunt oameni saraci dar cu demnitate. Dacă vreti sa ajutați astfel de oameni, e bine sa aveti in mașină o sticlă de ulei, o punga de faină sau orice este de mancare dar nu foarte perisabil și cand îi vedeti pe stradă sa va opriti 5 minute sa stati de vorba cu ei și să le dati ceva dar nu bani. Cel mai important este sa stați de vorbă cu ei. Mulți dintre acesti batrani nu au mai vorbit cu nimeni de ani de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate