Aducerea moaștelor Sf. Mc. doctori fără de arginți și făcători de minuni Chir și Ioan

0

Aducerea moaștelor Sfinților Mucenici doctori fără de arginți Chir și Ioan se pomenește în calendarul creștin ortodox la 28 iunie.

Sfinții mucenici, făcători de minuni și „doctori fără de arginți” Chir și Ioan au pătimit, dându-și viața pentru credința creștină, la începutul secolului al IV-lea, în timpul marii persecuții a creștinilor ordonată de împăratul Dioclețian.
Sfinții Mucenici Chir și Ioan sunt numiți doctori fără de arginți, deoarece îi îngrijeau pe cei bolnavi fără să primească vreo răsplată.

Cei doi mucenici au suferit moarte martirică în orașul Canope (lângă Alexandria — Egipt) și sunt pomeniți de Biserica Ortodoxă la data de 31 ianuarie. Trupurile lor au fost îngropate în taină de creștinii din Canope și au stat așa până în vremea împăratului Arcadius (395-408) și a patriarhului Teofil al Alexandriei, când au fost descoperite.

Sfintele moaște au fost aduse în Manufin, o cetate egipteană cu multe temple păgâne, unde s-a construit o biserică în numele Sfinților Chir și Ioan, de către patriarhul Alexandriei, Sfântul Chiril. Acolo mulți creștini s-au învrednicit de tămăduiri prin rugăciunile înălțate lângă racla lor.

width="615"

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate