Adriean Videanu in Neamt

1

Prefectul judeţului, Mihai Archip, a convocat în şedinţă membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru astăzi, 1 iulie a.c., ora 14,00, la sediul instituţiei, pentru analizarea situaţiei produse în urma inundaţiilor şi luarea măsurilor imediate care se impun. La şedinţă va participa ministrul economiei comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, prezent în judeţul Neamţ.

În noaptea de 30.06 -1.07.2010, din cauza ploilor abundente, s-au produs scurgeri importante pe versanţi, au crescut debitele torenţilor şi pâraielor şi s-au produs inundaţii locale în zona Dămuc şi Bicaz Chei.
Astfel în zona Dămuc, după o primă evaluare estimativă, 400 de gospodarii sunt izolate, un pod este distrus, DJ 127A Dămuc –Huisurez pe o porţiune de 8 km este parţial distrus şi este întreruptă alimentarea cu energie electrică.
În Bicaz Chei pe DJ 12C se circulă cu restricţie, 800 de gospodării sunt afectate iar în satul Ivaneş este întreruptă alimentarea cu energie electrică.
De altfel, Agenţia Naţională de Meteorologie, a prelungit codul galben pentru judeţul Neamţ până la data de 2.07.2010, ora 9,00.
Conform atenţionării, cantităţile de apă vor continua să fie însemnate, depăşind local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.
„ Pericolul nu a trecut, problemele continuă. Siretul rămâne în continuare sub maximă supraveghere. Acum au apărut inundaţiile şi pe Valea Muntelui. Toţi cei cu responsabilităţi în domeniu şi-au făcut şi îşi fac în continuare datoria, pentru ca pierderile să fie cât mai mici. După retragerea torenţilor vor fi evaluate obiectiv pagubele să vedem cum puteam să le reparăm” a spus prefectul Mihai Archip.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. cristi spune

    Filmul despre barajul de la Bicaz mi-a placut foarte mult. Sunt foarte rare aceste memorii alb-negru. Cred ca este de la ANF. Sper sa mai vad lucruri interesante in zBafta in continuare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate