Adrian Niță: „Se urmărește informarea populației privind obligativitatea sterilizării și microcipării unor categorii de animale de companie și a condițiilor minime pe care trebuie să le asigure”

0

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a participat ieri, 22 mai, la demararea campaniei de informare și conștientizare a populației privind necesitatea și obligativitatea microcipării și sterilizării animalelor de companie de pe raza județului Neamț, sub coordonarea Autorității Teritoriale de Ordine Publică Neamț.

Prin această campanie se urmărește informarea populației privind obligativitatea sterilizării și microcipării unor categorii de animale de companie și a condițiilor minime pe care trebuie să le asigure, cu scopul creșterii gradului de sănătate și siguranță publică în judeţul Neamț. Alt obiectiv al campaniei este îmbunătățirea condițiilor de deținere și îngrijire a animalelor aflate în proprietate privată și reducerea cazurilor de abandon și implicit a numărului de câini fără stăpân prezenți pe domeniul public și reducerea situațiilor de încălcare a legislației în domeniul protecției animalelor.

Campania se desfășoară până în iulie 2024 și pentru succesul ei vor colabora Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin Biroul pentru Protecția Animalelor , Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, Colegiul Medicilor Veterinari, Biroul de Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Neamț, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Protecția Animalelor Neamț, consiliile locale din județ, în calitate de parteneri, și Asociația Youth For Neamț.

Sper din tot sufletul ca acest demers să aibă succes în rândul populației, astfel încât să vedem cât mai puțini câini pe străzi, să nu mai existe animale chinuite, abandonate, căzute victime ale accidentelor de circulație sau care pun în pericol viețile oamenilor!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate