(Adrian Niță) „Rând pe rând, șiragul de mărgăritare al marilor actori români se deșiră!”

0

Mitică Popescu s-a stins ieri, 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani, după ce în ultima parte a vieții sale s-a confruntat cu probleme cardiace care i-au grăbit sfârșitul. Vestea morții lui Mitică Popescu a luat prin surprindere și a întristat pe toată lumea, atât pe colegii de breaslă, cât și pe oamenii care l-au îndrăgit.

Mitică Popescu, unul dintre marii actori care m-a încântat încă din vremea copilăriei, și-a jucat astăzi ultimul rol. Mitică Popescu nu a fost doar un actor înzestrat cu un talent care l-a făcut greu de întrecut, Mitică Popescu era „de-al nostru“! Timp de șase ani, până acum jumătate de veac, Mitică Popescu a fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț. Contribuția sa la dezvoltarea culturii nemțene nu poate fi trecută vreodată cu vedere, el contribuind semnificativ la dezvoltarea vieții artistice din județ, alături de o pleiadă de artiști ai vremii.

Pentru tot ceea ce a făcut în domeniul filmului și teatrului românesc, Mitică Popescu e condamnat la „neuitare“.

În această seară, românii care trăiesc pe toate continentele lumii, în zeci de țări unde Mitică Popescu a susținut spectacole, vorbesc despre doliul care a acoperit Teatrul românesc. Mă alătur tuturor celor care își exprimă regretul și îi mulțumesc maestrului pentru toate piesele sale.

Păcat că ultima lui piesă a fost așa devreme…

Maestre, primește ultimele aplauze, căci le meriți pe deplin!”, a transmis Prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate