Adrian Botez, alias Țâță de la Academia infractorilor, a fost adus la Piatra-Neamț

1

Adrian Botez alias Țâță, pietreanul condamnat pentru organizarea celebrei ”Academii a infractorilor”, a fost adus la Judecătorie Piatra-Neamț sub escortă de la penitenciar pentru a depune mărturie într-un dosar în care este judecat fratele său, Daniel Lazăr.

Vizibil schimbat în atitudine, Țâță s-a comportat neașteptat de civilizat, răspunzând respectuos întrebărilor adresate de instanță. Am văzut un alt Adrian Botez față de cel pe care îl știam în perioada de dinainte de a fi arestat. Nu a sfidat, nu a mai avut atitudinea de șef de grupare infracțională și nici nu a dat răspunsuri tipice unui infractor care nu vrea să coopereze cu instanța.

Chiar a oferit răspunsuri atât de mulțumitoare încât nici procurorul nu a mai avut de adăugat nicio întrebare. În cadrul audierilor, Țâță, cel care la început lua apărarea tuturor asumându-și el faptele grupării, s-a transformat radical, menționând că nu mai este interesat de nimic de ce este legat de fosta lui viață, de disputele cu fratele său sau alți foști complici.

Din câte am aflat pe surse, ar urma ca în scurt timp să fie transferat din regimul de maximă siguranță la un loc cu ceilalți deținuți, deoarece până acum nu a avut nici un raport, adică ”s-a comportat exemplar”.

Cea mai mare pedeapsă a lui Adrian Botez este de 10 ani și sunt demarate procedurile de contopire, ceea ce înseamnă că la cât a executat are șanse reale ca în câțiva ani să fie eliberat.

Din ce am văzut azi în instanță, Academia Infractorilor este istorie. Toți membrii și-au recunoscut faptele și mai mult de atât s-au denunțat unii pe alții, ceea ce ar face imposibilă o regrupare a lor, ca să nu mai spunem că modul profesionist în care au fost prinși și li s-au dovedit faptele este un exemplu pentru oricine ar mai încerca vreodată să pună bazele unei astfel de grupări infracționale, lucru mai puțin discutat dar de o mare importanță pentru siguranța cetățenilor.

Este foarte bine că oamenii legii și-au făcut treaba și au destructurat această grupare de hoți de bijuterii care acționa pe tot teritoriul Europei și mai ales este îmbucurător că mai toți cei care au făcut parte din ”Academie” s-au înmuiat și au rămas fără tupeul și atitudinea de ”academicieni”.

Noi așteptăm totuși să îi vedem în penitenciare și pe măcar 2-3 dintre cei care au furat din banii bolnavilor, ai persoanelor cu handicap sau ai copiilor orfani din Neamț, în special de la Revoluție și până acum 4-5 ani când a început DNA să funcționeze, și la fel de bucuroși am fi să vedem la pușcărie măcar unul, doi dintre cei care se fac vinovați de distrugerea și vânzarea întregii economii și industrii a acestui județ.

Deci, așteptăm vești de la justiție și despre ”Academia securiștilor și politicienilor infractori de la Neamț”, măcar despre promoțiile anilor 90 – 2000, că acelea sunt fapte prescrise, dar măcar să știm cine ne-a furat tot.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Jupi spune

    Fraților ăsta e hoț,iar de distrugerea economiei județului Piatra Neamț s-au încărcat politicieni noștri iubiți.
    Nu ne luați de proști !!!
    Un pic de rigor ,un a scrie reportajul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate