Adevărul ȘOCANT despre colapsul sistemului medical de urgență (IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL)

0

Cu fiecare zi, departamentele de urgență devin din ce în ce mai aglomerate. Tot mai mulți pacienți ajung în Unitățile de Primiri Urgențe cu suspiciune de COVID-19, constatând mai apoi faptul că o proporție alarmantă de 70-80% dintre aceștia, în urma testelor efectuate, sunt depistați pozitivi.

„Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de cateva zile.Numai în data de ieri, 7 aprilie 2021, un număr de 889 de pacienți erau asistați în cadrul Unităților de Primiri Urgențe, la nivel național. În acest video este prezentată situația din UPU Târgu Mureș, în data de 6 aprilie. Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară.”, arată Departamentul pentru Situații de Urgență.

Acest scurt film va arăta situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe. Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea, și ca să facă parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede. Când vorbesc de „marea echipa”, aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale!”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de socializare.

IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL / SURSA: DSU

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate