Adevărul despre situaţia din Republica Moldova

Ce vedem cu toții în presă este de fapt o emanație a operațiunilor ce se desfășoară în spatele politicii din Moldova. Aici vorbim de un război pentru resurse în care se bat corupții pro-europeni care în maraea lor majoritate au cetâțenie română și corupții pro-sovietici care in marea lor parte au legături strânse cu serviciile rusești.
Pe tot acest fundal apare și conflictul intern din Serviciul de Informații și Securitate, renumitul SIS, care este singurul serviciu secret din Moldova și în care, deși predomină influențele pro-europene, foști KGB-iști dețin încă poziții cheie.
De fapt, tot conflictul nu este legat de cine conduce Moldova sau de resursele din această țară, ci de accesul la zona Transnistria unde influența rusă se destramă din cauza blocadei ucrainiene. Pierderea zonelor de confort militar dintre Rusia și Nato sunt adevăratele interese ce stau la baza destabilizării din Moldova iar handicapul acestei țări este centralizarea pe un singur serviciu de informații a tuturor influențelor interne.
Până ce SIS-ul din Moldova nu se va desface în mai multe servicii, cum e în toate țările europene, situația va rămâne în continuare tensionată și puterea de manipulare va fi a unui singur grup în interiorul căruia se vor succede pe rând ba influențe pro-europene, ba pro-ruse.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate