ADEVĂRUL despre problema analizelor CT la Spitalul de Urgență din Piatra-Neamț

1

tomograf-spital-piatra-neamConducerea SJU Piatra-Neamț a dat un comunicat de presă în care explică de ce nu funcționeză cum trebuie activitatea de imagistică (click aici pentru comunicat).

Cunoscând dinamica situației analizelor de tip CT la spital nu suntem de acord cu punctul de vedere oficial al conducerii spitalului, ci vedem lucrurile total altfel.

În urmă cu un an de zile exista la spital un computer tomograf care oferea servicii 24 din 24 și rezultatele erau emise pe loc. Acum avem un tomograf la care se fac programări și peste 10 zile și care oferă rezultate câteodată abia după 24 de ore. Acum un an era un tomograf privat pe care unii l-au vrut dat afară din spital pentru că probabil cel care îl deținea nu dădea mita care trebuia sau pentru simplul fapt că s-a ivit ocazia de afacere cu achiziția unui nou tomograf la preț dublu decât cel de fabricație, deci un profit de jumatate de milion de euro împărțit între băieții deștepti.

Vinovată pentru aceasta stare de fapt clară care a dus ca un serviciu ce funcționa perfect să nu mai meargă cum trebuie este exclusiv fosta conducere a apitalului care a mințit cu nerușinare când a spus că are asigurați toți specialiștii necesari pentru funcționarea permanentă a CT-ului și ar trebui trași la răspundere și aleșii de la Consiliul Județean Neamț care au semnat și votat achiziția noului tomograf fără să ceară garanții din partea spitalului că va avea cine să îl deservească.

Astfel, viața pacienților este pusă în pericol în timp ce niște șmecheri au câștigat peste jumătate de milion de euro din cei peste un milion plătiți din bani publici de Consiliul Județean Neamț. La acest tablou se adaugă o gașcă de aleși locali de la Consiliul Județean care au votat ca papagalii investiția fără să se asigure că va și funcționa corect și nu va fi mai rău ca înainte.

Uite așa au cheltuit județul și spitalul peste un milion de euro ca să facă din ceva care funcționa bine altceva care merge prost.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Cristi Mihaila spune

    Nu stiu cind a mers bine C.T -ul………………

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate