Adevărul despre imaginea care a devenit virală în România

2

Ieri, cei de la PRO TV au prezentat o știre la care au folosit o imagine reprezentativă (adică o imagine sugestivă luată de pe internet). Este vorba despre o poză pe care au folosit-o mii de publicații din toate colțurile lumii pentru a ilustra conținutul text al unui articol. Același principiu se aplică atunci când se folosește o imagine cu o salvare în cazul unui accident sau una cu mașina pompierilor în cazul unui incendiu.

De la această poză, o mulțime de minți odihnite au construit o întreagă teorie a conspirației conform căreia populația e mințită, că de fapt cei care cară mortul îl țin prea lejer deci e o făcătură și așa mai departe.

Astăzi, la știrile Protv s-a dat această imagine!OK… dar să analizăm:
1. Brancardierii scot morții din salon și îi transportă la morgă!
2. Ia uitați-vă ce lejer ține acel cearșaf cu așa – zisul mort.
3. Ar trebui ca una din femei (că nu știu ce sunt, asistente sau infirmiere) să țină acel cerșaf de la piciore, iar celaltă de la cap…(fiindcă o persoană moartă este foarte grea)! Deci ăștia chiar ne cred tampiți? Că de proști ne cam iau!
” au spus cei care nu înțeleg ce înseamnă o imagine reprezentativă. Nu e o poză făcută de o televiziune din România cu intenția de a manipula pe cineva..

Trezirea, popor! E o poză reprezentativă de pe internet! Nu e un plan guvernamental de manipulare, nu fabrică nimeni imagini pentru a induce în eroare românii, e doar o amărâtă de imagine sugestivă luată de pe internet din dorința de a ilustra mai spectaculos o știre.

Mai jos puteți vedea câte publicații au folosit această imagine.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Poiana spune

    Eu zic ca e mai bine ca toata lumea sa inteleaga pericolul la care se expune si sa poarte masca, luand toate masurile de protectie. Nu am inteles inca de ce unii se revolta inutil, mai ales pe Facebook. Ce e asa mare povara o masca. In rest, vom vedea ce va mai urma, atat in Romania cat si in exterior. Fiti precauti si protejati-va!

  2. Stefan spune

    Mortii nu se transporta pe cearceaf, ci pe targa!Si eu cred ca nu poti duce un decedat folosind doua degetele pe o margine de cearceaf!E clar manipulare, chiar daca intentia este buna!Cred ca se gaseau suficiente poze „pe bune” pentru a ilustra pericolul „Covid”…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate