Adevărul despre „greaua moștenire” a rețelelor de apă expirate din Neamț. Prefectul de Neamț dezvăluie ipocrizia celor care cer demisii

2

Una dintre principalele probleme ale județului Neamț este dată de durata de viață expirată de foarte mulți a rețelelor de apă și canal. Pierderile de apă sunt foarte mari și afectează în special zonele urbane cum sunt Piatra-Neamț sau Roman.

Se vorbește chiar de pierderi de peste 50-60% din apa din rețea. Problemele sunt cunoscute de foarte mulți ani, însă politicienii care au ocupat vremelnic poziții în administrația publică locală fie nu și le-au asumat, fie au mimat că le rezolvă după care au aruncat vina pe cei care i-au urmat pe scaunele de conducere care acum trebuie să gestioneze „greaua moștenire”.

Prefectul de Neamț, Adrian Niță, a arătat că situația rețelelor de apă expirate e cunoscută și recunoscută public cel puțin din anul 2013, chiar de către cei care acum, în 2022, acuză conducerile de la alte partide că poartă întreaga vină a avariilor frecvente și cer demisii.

„Apărea într-un raport al domnului primar de atunci, de la Roman, Laurențiu Leoreanu, un domn respectabil care acum e deputat, declarația „La inițiativa mea, din cele 12 sectoare pe care este împărțită rețeaua de distribuție a apei în municipiul Roman, 10 sectoare se pot izola pentru a putea întrerupe serviciul de apă pe zone restrânse, astfel încât să nu mai fie oprită apa pe tot municipiul în cazul unei avarii.”. Existau nu doar soluții, dar se cunoștea și problema.

Mai mult, în 29 martie 2013, ce credeți? Problema apei romașcanilor pe masa prefectului. Cine credeți că o prezenta pe masa prefectului și cine era prefect? O prezenta domnul primar Laurențiu Leoreanu, care a cerut sprijinul prefecturii, iar prefect era la vremea aceea domnul George Lazăr.

Adică exact acești oameni care acum țipă și cer demisii pentru nimicuri și care au avut posibilitatea în timp să facă ceva și nu au făcut.

Dacă aș fi răutăcios, aș putea să vă spun… în 27.03.2013, de această dată, problema apei de la Roman va fi prezentată ministrului Apelor, la prefectura Neamț, unde era fostul prefect George Lazăr. Pe vremea când domnul Leoreanu avea această problemă conștientizată și asumată, era, dacă nu mă înșel, președinte de Consiliu Județean PDL, de aceeași culoare cu el, oricum a avut o perioadă când a avut președinte de CJ, a avut Guvern PDL, a avut președintele țării, a avut Parlament, a avut tot. Chiar putea să pornească ceva cât de cât. Or, dacă nu ai reușit, există și varianta aceasta, nu mai ieși acum să reproșezi altuia care se chinuie acum.

Tot ce vă prezint sunt cu documente, cu declarațiile oamenilor cuprinse în raport de activitate. Nu poți ieși acum să spui că nu ai știut, că nu ai putut, că nu ai avut sprijin. Ai avut tot ce ai dorit. Acum de vină e prefectul, PSD, ApaServ.

Vorbim de conducerile unor partide, cu care am fost și colegi. Însă oamenii din eșalonul 2-3 nu se înjură, comunitatea e mică. Unui om mai mic îi dau circumstanțe atenuante, dar șeful său nu poate să mintă în asemenea hal și să aducă acuze și calomnii până obosește.”, a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. COSTEA spune

    Întreb și eu: APA SERV ce face cu banii încasați? Că de înlocuit rețele nu prea i-am văzut! Ce-i drept au CÂRPIT avariile și cam atât! Nu e cam puțin?

    1. E. Vasilescu spune

      Cu banii care mai raman dupa ce se achita salariile sefilor nu se mai poate face mare lucru. Se achita salariile pentru p.lime si se achizitioneaza petice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate