Adevarul despre CD-ul de la INEC

0

Catalin Grigoras, expertul care a analizat filmuletul in care presedintele  ar fi lovit un copil sufera de „nebagare in seama”. Iar cei de la televiziunea care dezbate subiectul sunt putin cam penibili. Presupun ca este clar pentru toata lumea ca respectivul copil suferea probabil de aceeasi boala ca si expertul INEC si a fost tratat cu o „mangaiere in viteza”. Prostiile cu „pixelul albastru” si alte penibilitati discutate de oameni, care sigur, in copilaria lor, au fost si ei „mangaiati cu viteza”, nu merita comentate. In alta ordine de idei, actualul presedinte are atatea tinichele de coada incat este jenant sa incerce sa se compromita cu un CD, cand ar fi subiecte grele de dezbatut pe aceste teme.
Concret, Catalin Grigoras, expertul care a analizat filmuletul in care presedintele Traian Basescu vine in fata romanilor cu o serie de penibilitati ca CD-ul cu filmul ar fi fost deteriorat din cauza inscriptionarii cu un marker….etc iar cei de la televixiunea „X” ocupa ore de emisie pe principiul „doua furnici numarau o nuca”.
Totul este foarte simplu. Pe respectivul CD se afla date in format digital (binar) adica doar cifre de zero si unu. Oricand acel CD poate fi multiplicat, pastrandu-se informatiile identic 100% si, pentru a lamuri orice dilema, toate informatiile in format digital in aceasta lume se pastreaza in sistem backup adica au o copie de siguranta. Daca INEC nu are asa ceva inseamna ca sunt niste inapti. Tehnologia necesara stocarii digitale a 200 de CDuri ca cel in discutie costa 100 euro, deci este inadmisibil ca institutie sa te plangi ca exista riscul sa pierzi informatii digitale, ceea ce ar insemna ca esti o institutie de toata jena, care nu e in stare sa faca copii de siguranta ce costa mai putin decat hartia igienica folosita in cladirea INEC.
Firmele din toata lumea care stocheaza date in format electronic au sisteme de backup aflate de regula in alte cladiri sau pe suporturi optice sau magnetice pastrate in alte locatii. Pana si noi, la un simplu site avem aceste masuri de backup, atunci cum sa nu aiba INEC asa ceva? Ar fi cu adevarat jenant.
Dar e bine de stiut ca se poate scrie cu orice marker pe un suport optic cu conditia ca acel marker sa nu aiba un cui in varf care sa strice fizic suportul. Un suport optic este compus din 7 straturi de materiale diferite. In cazul in care se scrie cu ceva pe suprafata printabila (fata CD-ului) acel ceva ar trebui sa corodeze 5 straturi de materiale diferite pentru a ajuge la stratul 6, care este cel unde se inregistreaza informatiile. Lucru pentru care avem nevoie de un marker cu acid, instrument de scris care nu a fost inca inventat. Oare ce calitate are acel mare expert INEC care nu cunoaste cum este stratificat un suport optic?
Lasand la o parte subiecte de genul „copilul lovit”, „CD-ul mazgalit”, este alarmant cum romanii sunt atrasi de asemenea subiecte de doi bani si mass-media care vrea sa compromita un anumit segment politic devine total penibila si in loc sa compromita, martirizeaza tinta.
E ca in viata de zi cu zi. Daca in scara unui bloc locuieste un betiv la care tipa nevasta-sa in fiecare zi de innebuneste vecinii, la inceput toata lumea va spune: „are dreptate saraca femeie”, dar la un moment dat situatia se va schimba si se va ajunge la interpretari de genul: „si eu ma apucam de baut daca aveam o asemenea femeie”.
Realitatea este ca acest segment de media care incearca sa para inteligent si blameaza manelele si manelistii, se adreseaza aceluiasi grup tinta de oameni, pentru ca nu cred ca un om cu capul pe umeri ar suporta sa vada zile la rand cum „doua furnici numara o nuca”.

MORALA: Suportul CD este facut din plstic, markerele de pe piata europeana folosesc doar coloranti pe baza de alcool (celelalte tipuri nu sunt ecologice). Credem ca si un copil de clasa a 8-a stie ca alcoolul nu interactioneaza cu plasticul.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate