Aderarea la Schengen şi drepturile românilor din Italia

0

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială de două zile la Roma, unde va discuta cu oficialii italieni despre aderarea României la spaţiul Schengan şi despre drepturile românilor din această ţară. Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României, existând aici o comunitate de români foarte mare.
Iohannis a declarat: ”Voi discuta despre modalităţile de a întări colaborarea în interiorul UE şi NATO. În acest context, voi aborda tema aderării României la spaţiul Schengen, aşa cum am făcut-o în toate capitalele europene. Drepturile cetăţenilor români trebuie să fie apărate, este în interesul ambelor părţi”.
Iohannis va fi însoțit în vizita oficială de către consilierii prezidenţiali: Dan Mihalache, Cosmin Marinescu, Ion Oprişor, Andrei Muraru, Lazăr Comănescu, secretarul de stat în MAE, George Ciamba, precum și de soția sa, Carmen Iohannis.
La ora 13.30, la Roma, va avea loc, la Palatul Quirinale, întâmpinarea preşedintelui României de către Preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. Iohannis va avea convorbiri cu omologul său italian, urmate de un dejun oferit de Preşedintele Republicii Italiene în onoarea preşedintelui României. La ora 16.30, la Palatul Giustiniani, şeful statului va avea convorbiri cu Preşedintele Senatului, Pietro Grasso.
Luni seara va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii diasporei. La ora 19.10, la Palazzo della Cancelleria, va avea loc întâlnirea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Republica Italiană.
Marţi, preşedintele României se va întâlni, la ora 11.00, la Palatul Chigi, cu preşedintele Consiliului de Miniştri, Matteo Renzi. La ora 16.00, la Accademia di Romania, Klaus Iohannis se va întâlni cu studenţi români din Republica Italiană.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate