[ACTUALIZARE DATE] Incendiu în Piatra-Neamț (FOTO)

5

Un incendiu a izbucnit cu câteva minute în urmă în Piatra-Neamț, pe Aleea Paltinilor.

Potrivit primelor informații transmise de ISU Neamț ar fi vorba despre o pubelă de gunoi. Un martor care ne-a trimis fotografia pe adresa redacției susține că flăcările s-ar fi extins și la o țeavă de gaz situată în imediata apropiere însă această ultimă informație nu este confirmată oficial.

Revenim cu noi detalii în scurt timp.

UPDATE ISU NEAMȚ:

Aseară, prin apel la 112, la ora 21:18, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o pubelă pentru colectarea resturilor menajere situată pe strada Aleeaa Paltinilor din municipiul Piatra Neamț.
Incendiul se manifesta la o platformă ecologică pentru colectarea deșeurilor menajere cu posibilitatea propagării la două autoturisme parcate în imediata vecinătate.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț.
În urma incendiului, o țeavă de gaz din apropiere fost afectată, solicitându-se sprijinul DelGaz Grid.
La locul producerii evenimentului a ajus o echipă de la Delgaz Grid care a oprit alimentarea cu gaz pentru remedierea defecțiunii.
Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars pubela de colectare a deșeurilor și un pat. În urma incendiului s-au deteriorat bara din față și un far de la un autoturism parcat în apropiere.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată (folosirea intenționată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul).
Nu au fost victime.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Cristina spune

  Cant ti se cere sa muti masina fara sa o pornesti pentru ca este prea mult gaz in zona, chiar nu este o teava de gaz implicata?

 2. Dana spune

  Teava de gaz care s-a aprins a fost decuplata ieri noapte. Sudura e inca proaspata, nevopsita. Maine va fi vopsita, avand in vedere graba de a acoperi cauzele. Cine va despagubi pentru masina partial arsa?

 3. Virgil spune

  La doar 1 metru !!! de pubela de gunoi se afla o teava de gaz pe verticala de jumatate de metru inaltime fata de nivelul solului. Teava alimenta o centrala de tp container, ce a fost demolata in urma cu mai multi ani. De la caldura focului, capatul capacul tevii s-a desprins si a rezultat o valvataie de cativa metri, care a ars cca 5 min. pana ce a fost stinsa de pompieri. In schimb, aproximativ o ora !!! a durat pana a fost oprit gazul, existand pericol de explozie, in apropiere fiind multe masini.
  Focul a pornit de la un pat abandonat langa pubela.
  Bineinteles, ies la iveala numeroase nereguli:
  1. Teava de gaz neamenajata corespunzator. Oricand putea fi avariata de vreo masina, de jocuri ale copiilor sau de o mana criminala etc.
  2. Gazul trebuia oprit imediat. Ne uitam la razboiul din Ucraina si trebuie sa fim pregatiti pentru orice dezastru.
  3. Materialele depozitate langa gunoiera trebuie ridicate la timp de firmele de salubritate.
  4. Camera de filmat montata pe stalp pare a fi orientata in mod gresit si e posibil sa nu fi surprins momentul in care a fost declansat incendiul.

  1. Dana spune

   Au taiat ieri noapte conexiunea la alimentarea centrala de gaz a tevii de care vorbesti. AZI TOTUL E OK! Doar ca au taiat gazul pe Aleea Paltinilor pana duminica dimineata, la multe ore dupa stingerea incendiului. Ciudata coincidenta! Probabil nu putea verifica ce calitate are sudura nou facuta pentru debransarea tevii care a alimentat incendiul (sudura facuta ieri noapte, dupa incendiu). Pacat de masina care a ars partial! Cine va despagubi?

  2. Dana spune

   Camera nu funcioneaza. E montata de forma, doar pentru a putea fi decontate cheltuielile. Bani de la buget, fonduri eurpene, cine stie… dar bani aruncati. Cine e in drept sa verifice? Nu se va sti …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate