ACUM/FOTO-VIDEO: Incendiu la un fost motel din Bicaz

2

ISU Neamț informează că la această oră pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu produs la fostul motel Bicaz. Incendiul se manifestă generalizat la acoperiș pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați. Se precizează faptul că nu sunt turiști cazați în această unitate.

La incendiul din Bicaz acționează în acest moment Detașamentul de pompieri Piatra Neamț cu 4 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la înălțime și o ambulanță SMURD, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din orașul Bicaz și comunele Bicaz-Chei Dămuc. Intervenția este una dificilă, având în vedere că se manifestă generalizat la nivelul acoperișului, podului, precum și la mansardă. Clădirea este construită din lemn, fapt ce îngreunează operațiunile. Amprenta la sol a construcției este de aproximativ 400 mp. a transmis ISU Neamț.

UPDATE – Comunicat ISU Neamț:

La ora 08:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire proprietate privată (fost motel), din orașul Bicaz. Clădirea afectată a fost construită din lemn, cu parter și etaj și are amprenta la sol de aproximativ 400 mp.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la ISU Neamț, respectiv 4 ofițeri și 23 subofițeri cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție de la înălțime, și 1 ambulanță SMURD.

La intervenție au participat și SVSU Bicaz, SVSU Bicaz Chei, SVSU Bicaz Ardelean, fiecare cu autospecială de stins incendii, IPJ și IJJ.
La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la mansarda, podul și acoperișul clădirii cu degajare mare de fum și căldură, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile, inclusiv în elementele de construcție.
Proprietara a suferit un atac de panică și a fost asistată de către echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
Pe timpul misiunii, realimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la doi hidranți, ambii amplasați la aproape 2 km de locul incendiului.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului timp de aproximativ 5 ore. În urma evenimentului, pagubele sunt însemnate, respectiv
au ars acoperișul și mansarda clădirii pe o suprafață de aproximativ 780 mp și bunuri materiale. La nivelul parterului au fost deteriorate pardoseala, planșeul și o parte din bunuri. Au fost salvate locuințele învecinate și o parte din bunurile aflate la parterul clădirii.
La locul intervenției a rămas un echipaj de militari cu două autospeciale de stingere și SVSU Bicaz pentru a asigura perimetrul.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (conductor electric defect).

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Titi spune

    Puține mașini in prima fază, focul a fost scapat din maini. Cauza nu convinge, avea cumva asigurare?

  2. Stasisin Ladislau spune

    A participat si Serviciul voluntar Bicazu Ardelean

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate