(Actualizare) CJP Neamț: Operațiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se va realiza telefonic sau pe e-mail

1

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Națională de Pensii Publice anunță că începând cu data de 18.03.2020, pe toată durata decretării stării de urgență, operațiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se va realiza telefonic sau pe e-mail.

În acest sens, la nivelul Casei Județene de Pensii Neamț au fost actualizate și sunt alocate următoarele numere de telefon și e-mailuri:

– pentru deschidere de drepturi de pensii naționale: tel. 0233/214501, int.213, e-mail:  ionela.sucevianu@cnpp.ro

– pentru deschidere de drepturi de pensii comunitare: tel.0233/214501, int.215,  e-mail: neamt.pi@cnpp.ro

Pentru contactarea directă a compartimentelor , recomandăm ca interioarele menționate (213 și 215) să fie tastate în continuarea numărului telefonic – 0233214501.

Procedura presupune prelucrarea datelor personale ale solicitanților de către salariații casei teritoriale de pensii în aplicația DOMINO, numărul de înregistrare al cererii fiind comunicat apoi solicitanților prin telefon sau e-mail.

Persoanele vor fi anunțate telefonic sau prin e-mail pentru a se prezenta cu cererea tipizată completată și documentația necesară stabilirii drepturilor de pensie (în original: carnet de muncă, adeverințe privind sporurile cu caracter permanent și condițiile superioare de muncă, cât  și alte documente prevăzute de normele de aplicare a legii, iar în copie – acte de stare civilă, cartea de  muncă, livret militar, etc.), documentație ce va fi depusă în plic sigilat la sediul casei de pensie.

Această procedură este necesară în vederea evitării expunerii acestui segment de populație și pentru a-i asigura că nu își pierd drepturile de pensie cuvenite.

Precizăm că pe toată durata decretării stării de urgență activitatea Casei Locale de Pensii Roman este suspendată.  

În funcție de evoluția situației, urmează să fie anunțate și alte decizii.

  • Casa de Pensii Neamț (Biroul Comunicare, Relații Publice și Informatică)                                       

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Martinas Aurora spune

    Cum se va depune dosarul de pensie dacă în starea de urgență și în starea de alertă nu se poate deplasa în afara localității și casa de pensii Roman nu funcționează?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate