Actorul pietrean Răzvan Enciu, prezent la premiera de gală a filmului ”La drum cu tata”

0

Filmul ”La drum cu tata”,  în care joacă și tânărul actor pietrean Răzv8-DSC_0065an Enciu, a putut fi vizionat într-o proiecţie de gală, sâmbătă, 11 februarie, la Cinematograful  Dacia.
Prieteni, rude, dar și iubitori ai filmului au fost aseară prezenți pentru a-i ura succes în carieră talentatului actor aflat la început de drum.

”Iată că Piatra-Neamț ne oferă din ce în ce mai multe bucurii. Prin Răzvan Enciu, ne oferă un fost voluntar al festivalului ”Filmul de Piatra”, acum actor principal al filmului pe care urmează să îl vizionați. Am făcut tot posibilul să aduc filmul la Piatra-Neamț. Este de datoria noastră să susținem aceste ”bibelouri”, noua generație. Mulțumim că ne-ai făcut bucuria asta, Răzvan!” a declarat directorul cinematografului Dacia, Victor Purice.

Răzvan Enciu, personajul principal al filmului, a urmat cursurile Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț și este proaspăt absolvent al UNATC București.

Reporter: Cum ai ajuns să joci în acest film?

 Actorul Răzvan Enciu: „Eram în anul I de facultate și a fost prima propunere de casting pe care am primit-o și pe care, vă dați seama, am acceptat-o cu brațele deschise. Nu îmi făceam niciun fel de speranțe, mai ale că știam că e un lungmetraj, rol mare, dar iată că s-a întâmplat norocul. A contat mult că știam germană și să cânt la chitară.”

Răzvan Enciu a fost distribuit în acest film alături de un mare actor, Ovidiu Schumacher, care în perioada 1970-1989 a jucat în filme de referință a cinematografiei românești: De ce trag clopotele, Mitică?”, „Ștefan Luchian”, „Totul se plătește” sau „Operațiunea Monstrul”.

Iată ce ne-a declarat despre cum a fost să joace alături de Ovidiu Schumacher:  „A fost o experiență frumoasă să lucrez cu Ovidiu Schumacher, mi-a dat multe lecții pe care nu le înveți în facultate. Atât pe platou, cât și în afara lui am observat un om extraordinar.”

Despre meseria de actor, Răzvan a menționat că o face cu mare plăcere și cu multă dăruire: „Actoria nu e un act de egoism și sper ca oamenii să se bucure de noi, de ceea ce le oferim din suflet.” 

De asemenea, Răzvan pune aceeași pasiune când joacă teatru și speră că nu va trebui să aleagă niciodată între teatru și film.

„Pe amândouă le fac cu aceeași pasiune și sper ca această alegere să nu o fac niciodată. Amândouă sunt pe cât de diferite, pe atât de frumoase.”, a precizat actorul Răzvan Enciu.

În București, Răzvan Enciu este distribuit în 3 spectacole de teatru: “Avioane de hârtie” și “Camera albastră” la Godot Cafe-Teatru și “Incendii” la Teatrul “Bulandra”.

 Filmul “La drum cu tata” poate fi vizionat și duminică, 12 februarie, la Cinematograful Dacia, începând cu ora 17:00.

Despre filmul ”La drum cu tata”

Frații Mihai și Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o s16508994_985123584952997_6748136380724495482_nimt față de tatăl lor bolnav. Mihai, fratele mai mare, pare să se fi împăcat cu soarta în România ceaușistă, unde este medic și, cu inima îndoită, informator al securității. Emil, însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl poate salva. Într-o zi, sosește vestea că tatăl lor poate fi operat la Dresda. Ne aflăm însă în anul 1968, iar ei întâlnesc în calea lor spre destinație tancurile care aveau să fie implicate în Primăvara de la Praga.

De vreme ce România refuză să se alieze cu Uniunea Sovietică, cei trei ajung într-o tabără temporară în RDG. Din cauza intervenției granița germano-cehoslovacă se închide, iar cei trei nu se mai pot întoarce înapoi în România.

Negăsind o altă soluție pentru apatriere, celor trei li se oferă o viză de tranzit și le este astfel îngăduit accesul în Republica Federală Germană. Complet nepregătită familia trece peste hotare: Întâlnire neașteptată cu dușmanii de clasă – poate această situație să se termine cu bine?

Un film de: Anca Miruna Lăzărescu
Cu: Alex Mărgineanu, Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann, Doru Ana

”La drum cu tata” a avut deja premiera în Germania și Ungaria, unde a fost extrem de bine primit de public și de presa de specialitate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate