Actorul Paul Chiribuță, pe scena Teatrului Tineretului după 30 de ani

0

Duminică, 26 februarie, Teatrul Tineretului a fost gazda celei de-a treia reprezentații a ineditului spectacol ”Un stejar”, de Tim Crouch, în regia lui Bobi Pricop.

După primele două reprezentații, în care au acceptat să facă parte din spectacol actorii invitați Claudiu Bleonț și Ana Ciontea, ieri, pe scena magică a TT-ului, alături de Mircea Postelnicu, a urcat actorul Paul Chiribuță.PC

Paul Chiribuță a absolvit I.A.T.C. Bucureşti (1972), la clasa lui Ion Cojar, și tot în acel an este repartizat la Teatrul Tineretului, unde juca în spectacole memorabile timp de 15 ani.  A interpretat zeci de roluri pe scena pietreană, interesante și marcante în evoluția sa ca actor: Mercutio în Romeo și Julieta de William Shakespeare, regia Silviu Purcărete, Caius în Nevestele Vesele din Windsor de William Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu, Pathelin în Farsa jupânului Pathelin, după un autor anonim francez din secolul al XV-lea, regia Cornel Todea, Ipingescu în O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija, Eric în Dragonul de Evgheni Șvarț, regia Victor Ioan Frunză, Pantalone în Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni, regia Iulian Vișa, Tranio în Îmblânzirea Scorpiei de William Shakespeare, regia Iulian Vișa, Treplev în Pescărușul de Cehov, regia Nicolae Scarlat, Oreste în Muștele de Jean-Paul Sartre, regia Laurențiu Ulici, Străinul în Piațeta de Carlo Goldoni, regia Silviu Purcărete.

A fost o seară emoționată pentru artistul Paul Chiribuță, care s-a reîntors să încânte publicul pietrean după 30 ani.

”Vă mulțumesc mult că ați fost lângă mine în seara asta. De pe scenă trebuie să ieși când nu mor aplauzele”,  a declarat Paul Chiribuță, la finalul spectacolului. 

 R: V-ați întors pe scena Teatrului Tineretului într-un spectacol despre care nu știați foarte multe lucruri. Cum a fost? 

 Paul Chiribuță: Nu este ceea ce m-am așteptat și asta e partea bună a propunerii și a spectacolului. Este surprinzătoare direcția în care se duce spectacolul, nu e aia la care te așteptai, dar mi-a făcut plăcere. (asta le-am  spus și lor).  Am simțit nevoia de mai multă libertate, e foarte încadrat. Sigur, e un exercițiu. dai viață unui text care ți se impune. Face parte din meserie, însă am simțit nevoia de o mai mare libertate. Am avut un sentiment de claustrare. 

 R: A fost o revenire emoționantă, care s-a lăsat așteptată 30 de ani. 

 Paul Chribuță: Eu mi-am consumat emoțiile și  starea înainte. M-am plimbat pe scenă,  am intrat în sală, am văzut locurile înainte. În general, după un spectacol emoțiile rămân cumva  încrustate pe pereții sălii, dacă spectacolul a fost bun și spectatorii au reacționat. Am încercat să le regăsesc. Nu le-am regăsit pe toate, era firesc. E un lucru emoționant, e un sentiment greu de descris, un amestec foarte interesant. 

Pentru următoarele reprezentaţii alţi actori, pentru care TT a fost o rampă de lansare, vor veni pentru a încânta publicul pietrean: Constantin Cojocaru, Ovidiu Crișan, Ioana Flora, Claudiu Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Pavelescu, Oana Pellea  și Virginia Rogin.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate