Activităţi IPJ Neamț dedicate elevilor și siguranței acestora

0

În această săptămână poliţiştii nemțeni au desfășurat activităţi dedicate elevilor și siguranței acestora, având în vedere și următoarea perioadă de vacanță intersemestrială.
Astfel, polițiștii de prevenire în colaborare cu cei din cadrul secțiilor și posturilor de poliție rurale au fost prezenți printre elevii a șase unități de învățământ de pe raza localităților Bistrița, Pângărați și Borlești, intensificând activitățile de prevenire în unitățile de învățământ în vederea reducerii riscului de victimizare sau implicare a elevilor în săvârșirea de fapte penale. Polițiștii au prezentat la circa 640 de elevi teme ce ține de prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, și aspecte care vizează sfera crimei organizate, respectiv: consumul de droguri, criminalitatea informatică și traficul de persoane.
Pentru prevenirea consumului de substanțe stupefiante sau cu efect halucinogen polițiștii au recomandat elevilor: să manifeste atenție sporită când își aleg cercul de prieteni; să nu cedeze tentației de a consuma droguri, să spună NU în fața celor care încearcă să îi convingă să încerce efectul halucinogen al drogurilor și să anunțe imediat Poliția, părinții, profesorii daca li s-a propus să consume droguri sau dacă au fost martorul unor asemeni practici ilegale.

prevenireComunicat IPJ Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate