Activități din săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” împreună cu C.R.E.E.D. România

0

În săptămâna 18-22 aprilie 2016, elevii clasei a IX-a D împreună cu doamna dirigintă prof. Olaru Cleopatra de la Colegiul Național GHEORGHE ASACHI din Piatra Neamț, au realizat împreună cu partenerii de la C.R.E.E.D. România (Centrul de Resurse Economice pentru Educație și Dezvoltare), două activități de educație nonformală pe care le prezentăm în cele ce urmează.
Activitatea de educație nonformală „(Be) Addicted to Success!“ a fost coordonată de Alexandra Curbăt (membră a organizației) și a avut ca scop principal prezentarea oportunităților oferite de proiectele europene din perspectiva activităților de voluntariat la care pot să adere tinerii implicați în astfel de proiecte. În plus, elevii participanți la această activitate au avut prilejul să completeze și să discute sub îndrumarea instructorului, fișe de lucru pe tema „Dezvoltării personale“.
Proiectul „Addicted to success!“ este implementat de asociația C.R.E.E.D. (Centrul de Resurse Economice pentru Educație și Dezvoltare) în parteneriat cu alte 3 organizații: „Institutul de Training și Carieră“ (Albania), Asociația „Beyond Borders“ (Italia) și Asociația „Building Bridges“ (Spania), cu suport financiar din partea Comisiei Europene prin intermediul programului „Erasmus Plus“, Acțiunea Cheie 1 gestionată în România de ANPCDEFP.
De la această adresă puteți descărca gratuit broșura realizată în cadrul proiectului ce poate fi citită în limbile română, engleză și italiană.
Cea de-a doua activitate la care au participat elevii clasei a IX-a D, denumită „Cultură și tradiții turcești“, a fost prezentată de Mehmet Ali Amkioglu, voluntat turc care activează în cadrul organizației CREED.
În cadrul acestei activități au fost prezentate aspecte din istoria Turciei, obiceiuri, tradiții. De asemenea, în cadrul activității au fost prezentate și informații inedite care țin de geografia și oportunitățile turistice oferite de această țară.
Ambele activități s-au desfășurat la sediul CREED din Piatra Neamț (Aleea Tineretului, nr. 7).

Prof. Cleopatra Olaru
Colegiul Național GHEORGHE ASACHI din Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate