ACTIVITĂTI DE PREVENIRE PENTRU O VACANTĂ ÎN SIGURANTĂ!

0

Activitătile dedicate copiilor au continuat în această vară, având în vedere constanta preocupare a politistilor nemțeni pentru siguranta elevilor și preșcolarilor, chiar si în momentele în care acestia nu se află în cadrul unitătilor de învătământ. Astfel, atât în tabere, cât si cu prilejul manifestărilor publice, printre altele, nu au fost uitate subiectele de interes pentru a-i feri pe cei mici de răufăcători.
În data de 20 august a.c. polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o activitate în rândul copiilor veniți cu părinții sau bunicii în Foișorul din Parcul Central unde Asociatia Sens Civic organizează activități recreative în cadrul proiectului intitulat “Recreatie cu Sens Civic”. Temele dezbătute au privit siguranța celor mici în cazul în care sunt lăsați singuri la domiciliu, la joacă și atunci când navighează pe internet. Au fost distribuite flyere cu recomandări preventive pentru o vacanță în siguranță și evantaie realizate în cadrul campaniei de prevenire a disparițiilor de copii intitulată ”Împreună pentru siguranța copiilor”, în scopul promovării serviciilor oferite prin intermediul numărului gratuit 116000 – pentru a anunța dispariția unui copil, dar și informații și sfaturi pentru a preveni ”fuga de acasă” și cum cum trebuie procedat ” în caz de dispariție a copilului”.
O altă activitate de prevenire s-a desfășurat în rândul copiilor aflați în Tabăra de creatie “Aripi de Înger”, care se derulează sub îndrumarea părintelui Petru Munteanu, de la parohia “Sf.Voievozi” din Săvinesti. Cei mai mici dintre cei prezenți, respectiv Grupele ”PITICOT” și ”JUNIORI” au primit sfaturi de la politisti despre cum trebuie să circule corect pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, cum trebuie să procedeze în momentul în care sunt lăsați singuri la domiciliu sau la joacă și să acorde o atenție deosebită atunci când navighează pe internet.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate