Activități de prevenire în Roman (IMAGINI)

0

La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, ai Postulului de Poliție Horia, împreună cu reprezentanți ai Clubului Moto Mușatinii Roman și pompieri din cadrul ISU Roman, au organizat o serie de activități educaționale la Școala Gimnazială Carmen Sylva din localitatea Horia.

Scopul principal al acestor activități a fost prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și educarea elevilor în ceea ce privește siguranța rutieră.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au realizat demonstrații spectaculoase, prezentând cum câinii de serviciu sunt folosiți în operațiuni de căutare și salvare, precum și în detectarea substanțelor ilegale.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Horia au ținut prezentări interactive despre importanța respectării legii și consecințele faptelor antisociale. Elevii au avut ocazia să adreseze întrebări și să înțeleagă mai bine rolul poliției în comunitate.

Pompierii din cadrul ISU Neamț au organizat ateliere în care elevii au învățat tehnici de bază de prim ajutor și cum să reacționeze în situații de urgență. Exercițiile practice au inclus simulări de incendii și evacuări, oferindu-le copiilor cunoștințele necesare pentru a se proteja și a ajuta în caz de nevoie.

Polițiștii au explicat regulile de circulație într-un mod accesibil și interactiv, utilizând materiale educative și simulări. Copiii au învățat despre importanța purtării centurii de siguranță, traversarea străzii în siguranță și cum să fie pietoni responsabili.

Membrii Asociației Mușatinii au organizat o demonstrație cu motociclete, accentuând importanța echipamentului de protecție și a respectării regulilor de circulație. Elevii au avut ocazia să vadă de aproape motocicletele și să învețe despre siguranța pe două roți.

Aceste activități au avut un impact semnificativ asupra elevilor, contribuind la dezvoltarea unui comportament responsabil și informarea corectă în privința siguranței personale și rutiere.

Sursa/Imagini: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate