Acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost continuă

0

În data de 21.01.2016 , în intervalul orar 19.00-24.00 reprezentanții Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra Neamț în colaborare cu reprezentanții Poliției Locale a municipiului Piatra-Neamț au continuat acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost care se află pe raza municipiului nostru.act
În urma acestei acțiunii, desfășurate în diferite zone din municipiu (zona Unic, Piața Bistrița, zona Precista, în zona fostei fabrici de lapte ”Montana”) au fost găsite un număr de șase persoane adulte și cinci minori (cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani, doar doi dintre copii având domiciliul pe raza muncipiului nostru). Persoana adultă și cei doi copii care au domiciliu pe raza municipiului nostru au fost conduși de către echipajul mixt, la locuința familiei.
Ceilalți cinci adulți și trei copii au fost conduși la Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără Adăpost, pentru ca aceștia să beneficieze de servicii de cazare, hrană și asistență medicală primară.
Copiii care au fost condusi la centrul de cazare erau însoțiti de către reprezentantul legal. Acesta figurează cu domiciliul în comuna Războieni, sat Borșeni. Tatălui minorilor i s-au adus la cunoștință, de către reprezentanții biroului Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului, drepturile copilului și obligațiile parentale ce–i revin față de aceștia conform legislației în vigoare. Ulterior , inspectorii din cadrul Biroului Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului, au informat DGASPC Neamț și primăria de domiciliu a minorilor în cauză, în vederea analizării situației socio- economice a familiei minorilor în cauză și luare unor măsuri în conformitate cu Legea 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată .
În noaptea din 21.01.2016 spre 22.01.2016 în Centrul de Cazare Temporară a Persoanelor fără adăpost au fosat cazate un număr de 43 de persoane.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate