Actiuni în cadrul Campaniei de informare si constientizare a cetătenilor „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare”

1

Politistii de proximitate si de prevenire au derulat activităti de informare a cetătenilor în cadrul campaniei „MITA SI VOTUL ILEGAL ÎNSEAMNĂ ÎNCHISOARE”.

Astfel, politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii Neamt si politistii de proximitate din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt au fost prezenti în Piata Centrală, în Piata Bistrita, în Piata Mărătei si Autogara Centrală, din municipiul Piatra Neamt, unde au discutat cu cetătenii si au distribuit pliante continând mesajul campaniei. În locuri cu vizibilitate au fost postate afisele realizate în cadrul campaniei.

Si politistii de proximitate din cadrul politiei Municipiului Roman au realizat activităti de informare în Piata Centrală. Cetătenilor li s-au adus la cunostintă prevederile legale în materiale electorală dar si riscurile la care se expun dacă nu respectă legea. Totodată au fost postate materialele promotionale, în spatii cu aflux mare de persoane.

Si în orasul Bicaz, politistii de proximitate au desfăsurat asemenea actiuni în Piata din localitate, iar duminică 20 mai, politistii de proximitate din cadrul Politiei orasului Roznov s-au aflat pe stadionul din localitate unde au informat spectatorii despre campanie si au distribuit pliante.

Informatii de background

Ministerul Administratiei si Internelor desfășoară, în perioada 10 mai – 10 iunie 2012, în contextul alegerilor pentru autoritătile administratiei publice locale, o campanie de informare si constientizare a cetătenilor cu privire la sanctiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal si a mitei electorale, având ca slogan „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Prin intermediul politistilor de prevenire, a politistilor de proximitate si a politistilor de la Sectiile de Politie Rurală din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Neamt, a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi, lucrătorilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt si responsabililor din cadrul Institutiei Prefectului Neamt, pe durata desfăsurării campaniei, vor fi distribuite, cetătenilor judetului, 10.000 de pliante si vor fi postate în locurile de vizibilitate maximă 1.200 de afise, materiale promotionale care contin mesajul campaniei.

Pe site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, cei interesati pot găsi informatii cu caracter legislativ, precum si despre actiunile desfășurate, potrivit competențelor, de structurile M.A.I. din plan central si teritorial, pentru asigurarea unui proces electoral în conditii de legalitate.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. dihorul spune

    Este permis numai votul cu autobuzul si in folosul puterii. Praf in ochi la prosti, toti hotii si interlopii candideaza la un scaun si un loc de supt…iar alienatii mintal voteaza cu domnul Dan care le da ciolan, iata rima…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate