Actiuni de verificare in domeniul silvic

0

În perioada 03 – 05 noiembrie 2010, poliţisti, jandarmi si angajaţi silvici au acţionat, în sistem integrat, în zona comunelor Ceahlău, Grinţies, Borca, Poiana Teiului, Dămuc si Bicaz Chei pe linia combaterii faptelor de natură contravenţională din domeniul silvic.
În cadrul acţiunii au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171/210, în valoare totală de 9.000 de lei, pentru încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveste: legalitatea transportului de material lemnos, necompletarea corespunzătoare a avizelor de însoţire a materialului lemnos, ţinerea la zi a registrelor intrări – iesiri a materialului lemnos, nerespectarea de către emitenţi a avizelor de însoţire cu privire la modul de completare. A fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 220,81 metri cubi material lemnos, în valoare totală de 71.136 de lei, după cum urmează : 111,15 metri cubi lemn lucru paltin si răsinoase si lemn foc fag si 109,66 mc cherestea răsinoase. Exemplu: În urma unui control efectuat la o instalaţie de debitat material lemnos au fost ridicaţi în vederea confiscării 74,66 metri cubi cherestea si 18,01 metri cubi lemn de lucru răsinoase, ca urmare a nerespectării condiţiilor cu privire la depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos.

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate