Acțiuni ale polițiștilor nemțeni pentru prevenirea accidentelor: peste 900 de abateri constatate la regimul rutier

0

În perioada 03 – 09.12.2018 poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Neamţ au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave înregistrate pe raza de competenţă.

În cadrul acestei activităţi au fost constatate în total peste 900 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, din care peste 100  la pietoni,  iar 35 la biciclişti. Poliţiştii au reţinut 86 de permise de conducere, ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, dintre care 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reţinute şi 31 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii aduc în atenţia opiniei publice faptul că principalele cauze generatoare ale accidentelor sunt indisciplina pietonală, abaterile bicicliștilor, viteză neadaptată la condițiile de drum sau neregulamentară, neacordarea de prioritate vehiculelor şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, poliţiştii îndrumă conducătorii auto să adopte o conduită preventivă la condiţiile de trafic, iar pe pietoni să respecte regulile de circulaţie şi să traverseze doar prin locurile special amenajate.

  • Articol documentat cu sprijinul IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate