Acțiune a Serviciului Rutier

0

Având în vedere celebrarea praznicului Sfintei Cuvioase Parascheva, începand cu data de 11.10.2013, Serviciul Rutier Neamț monitorizează permanent sectoarele de drum care converg către municipiul Iași, cu echipaje de poliţie rutieră dotate cu aparatură video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Asigurarea prezenţei active a efectivelor de poliţie rutieră are drept scop creșterea gradului de fluenţă a traficului rutier pe traseele de deplasare, prevenirea accidentelor şi blocajelor de circulaţie, concomitent cu informarea participanţilor la trafic cu privire la măsurile întreprinse.
În cele două zile, au fost aplicate 181 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 7 permise de conducere, din care 3 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise și a fost constatată o infracțiune la regimul circulației.
Reamintim conducătorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele :
-Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
-Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt :
-pe autostrăzi – 130 km/h;
-pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) – 100 km/h;
-pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.
Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate