Acțiune ROADPOL pentru reducerea numărului accidentelor rutiere provocate de consumul de alcool sau substanțe interzise

0

În perioada 11 – 17 decembrie a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au acționat în cadrul Programului  ROADPOL – ,,Alcohol&Drugs”, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere provocate de consumul de alcool sau substanțe interzise.

În această perioadă, aproximativ 175 de polițiști rutieri au desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 1.174 de testări cu privire la consumul de alcool sau droguri.

26 de conducători auto au fost sancționați contravențional, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, polițiștii au depistat 7 infracțiuni flagrante de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind întocmite acte procedurale și continuate cercetările.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate