Acțiune de verificare a autoturismelor care prestează activități de transport persoane în regim de taxi în Piatra-Neamț

4

In perioada 3 – 7 septembrie 2017 politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au efectuat o ampla actiune de verificare a autoturismelor care presteaza activitati de transport persoane in regim de taxi de pe raza municipiului P. Neamt, fiind vizata detinerea tuturor documentelor obligatorii prevazute de legile in vigoare pentru aceasta activitate, in special a Atestatului profesional si a Autorizatiei emise de catre Primaria municipiului Piatra Neamt.

In cadrul acestei actiuni au fost aplicate un numar de 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 4000 lei pentru nedetinerea ( neprezentarea) documentelor legale obligatorii conform Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere ( atestatul profesional, ecusonul cu nr. autorizatiei, etc) precum si retragerea unei autorizatii taxi.

Totodata, au fost constatate o serie de fapte contraventionale retinute in sarcina persoanelor juridice.

Astfel, a fost depistata o societate comerciala care detine si foloseste, in scopul prestarii activitatilor de transport persoane in regim de taxi, mai multe autoturisme inscriptionate ca atare, desi cu privire la aceasta societate a fost declansata procedura intrarii in faliment, ulterioara insolventei, nemaifiind indeplinite conditiile legale pentru detinerea autorizatiei de transport, conform prevederilor art. 143 din Legea nr. 38/2003.

De asemenea, au fost depistate Persoane Fizice Autorizate ( PFA-uri) sau Intreprinderi Individuale ( II-uri ) care efectueaza activitati de taximetrie prin persoane interpuse, cu care au incheiate contracte de munca, contrar prevederilor legale cu caracter special din domeniul taximetriei care dispun in sensul ca persoana fizica care se constituie juridic ca PFA sau Intreprindere Individuala pentru desfasurarea aceastei activitati, nu poate angaja alte persoane in acelasi scop, potrivit dispozitiilor art.52 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Lau Lau spune

  La piata mare , autogara , la scari la spital si la Metalo cand faceti niste controale ??? Cei care practica pirateria de ani de zile , nederanjati de nimeni si nimic isi vad de treaba in continuare . Sunteti penibili !!!!

 2. Ayan Nezyr Necdet spune

  La Roman când se fac controale de astea ,aicea 80%sunt pe naspa

 3. Ciocan Marius-Eduard spune

  Mdaa…chiar era cazul sa gaseasca si astia ceva de facut…ca de dormit printre blocuri in cartierul 1 mai cred ca s-au saturat…csf?!…ncf…asa Primar asa „garda pretoriana”! Intr-o dimineata cred ca le fac si niste poze…cu blitz, sa le tulbur somnul!

 4. Dan Gradinaru spune

  De pirați când va luati
  ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate