Acțiune de plantare ”De la rădăcină”- ediția a IV-a

0

Asociația Sens Civic în parteneriat cu Fundația Autonom și Primăria Municipiului Piatra Neamț, vă invită să participați pe data de 18 aprilie 2015 la ediția a IV-a a acțiunii de plantare ”De la rădăcină”, organizată cu prilejul ”lunii pădurii”. Acțiunea va avea loc pe Muntele Pietricica, în spatele cimitirului Pietricica, cu acces dinspre strada Fermelor, începand de la ora 09.00. Scopul acestui proiect constă în promovarea unei atitudini bazate pe respectul și protecția mediului și îmbunătățirea percepției voluntariatului în rândul comunitatii.
”Ne propunem plantarea a 1000 de puieți de salcam, pe o suprafata de 2000 de metri pătrați, cu ajutorul a 100 de voluntari. În acest sens, încurajăm pietrenii și nu numai, să ni se alăture la această frumoasă acțiune. Dorim ca la acțiune să participe voluntari de toate vârstele, acțiunea având ca beneficiar întreaga comunitate locală. Efortul individual la o astfel de acțiune nu este mare, însă satisfactia este garantată! În plus, Asociatia Sens Civic împreuna cu partenerii sai Autonom Rent-a-Car și Primăria Piatra Neamț pregătesc surprize tuturor participanților”, a declarat Andrei Carabelea, președinte Asociația Sens Civic.
Acțiunea de plantare constituie un moment bun de conştientizare a populaţiei privind importanța pădurii, a lucrărilor de regenerare specifice acestei perioade, pentru menţinerea continuităţii şi a echilibrului ecologic. Pădurea reprezintă un mijloc eficient de protecţie a solului împotriva eroziunii, a alunecărilor de teren si deşertificării, contribuind semnificativ îmbunătăţirea bilanţului hidric, asigurarea purităţii apelor, precum și la ameliorarea factorilor climatici dăunători. Prin acţiunile de împădurire şi ocrotire a pădurii putem avea un aliat important împotriva efectului de seră, a încălzirii globale şi mai ales, împotriva schimbărilor climatice nedorite.

actiunea de plantare

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate