Acțiune de informare preventivă ISU „Petrodava”

0

Joi, 12.08.2015, un cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a efectuat o acţiune de informare preventivă în localitatea Durău. La activitate au participat 100 de elevi de clase primare din judeţele Neamţ şi Mureş, aflaţi în TabăraMaster Arted. 11850837_713127455458362_264307212_n
Tema principală a acţiunii a fost Campania naţională „Nu tremur la cutremur”. Copii au fost învăţaţi de subofiţerul Irina Popa cum trebuie să acţioneze şi să nu intre în panică, deoarece, uneori, panica ne poate afecta mai mult decât o face, iniţial, situaţia de urgenţă. Repetând sfatul de a menţinere a calmului, colega noastră i-a învăţat pe micuţi ce trebuie să facă în cazul în care sunt surprinşi de un incendiu, dar şi măsuri de prevenire a acestora, transmiţându-le informaţii din campania RISC – Renunţă, Improvizaţiile Sunt Catastrofale.
Profitând de ocazie, militarul a reamintit copiilor când se foloseşte numărul de urgenţă „112” şi ce informaţii trebuie să transmită dispecerilor când anunţă un eveniment.

Elevii au fost încântaţi de iniţiativa unităţii noastre şi de faptul că, la sfârşitul activităţii, au fost premiaţi, pentru că au fost receptivi la problemele expuse, cu afişe, pliante şi abţibilduri ale campaniilor menţionate.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate