Acțiune de amploare desfășurată de polițiști în Neamț – Sancțiuni de peste 21.000 lei

0
Foto caracter ilustrativ

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au aplicat sancțiuni în valoare de peste 21.000 de lei, în urma unei acțiuni organizate pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și descurajarea faptelor de comerț ilicit în piețe, târguri, oboare și în zona adiacentă acestora, pe raza județului Neamț.

În perioada 2 – 5 octombrie 2020, polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și investigarea criminalității economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale și a activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare de origine animală provenite din importuri și achiziții intracomunitare sau a căror proveniență nu este stabilită, desfășurate în piețe, târguri, oboare și zona adiacentă acestora pe raza județului Neamț.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici care desfășoară activități de acest gen, la targuri şi oboare, unde este semnalată prezența unui public numeros, la care au fost cooptaţi şi reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În acest context, polițiștii au efectuat verificări și controale de specialitate la 42 de obiective economice și au legitimat peste 80 de persoane.

Pentru neregulile constatate pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și 11 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind aplicate 16 sancțiuni contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 21.715 lei.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 767 de lei susceptibile a proveni din activități comerciale ilicite.

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Sursa: IPJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate